Hoppa till huvudinnehållet

Nu startar säsongen för BIK:s juniorlag: ”Kul att dra igång”

Publicerad:
Marcus Kull och Markus Karlsson är huvudcoacher för BIK:s J20- och J18-lag. Foto: Eric Hellqvist

I helgen är det dags för seriepremiär för Bofors IK Karlskogas J18- och J20-lag. Båda lagen möter Valbo hemma i Nobelhallen.

– Det ska bli jäkligt roligt, säger nye J18-tränaren Markus Karlsson.

Markus Karlsson, ny i J18 och senast i Färjestads dito, och Marcus Kull i J20 har haft en intensiv och bra försäsong med sina lag.

På lördag och söndag börjar seriespelet.

– Det ska bli kul. Vi har varit i gång sedan 1 augusti och kanske haft tre, fyra lediga dagar och spelat många träningsmatcher. Jag tycker att vi har haft ett bra fokus redan ändå, men det är klart att man vill börja spela om poäng. Det är inget snack om det, säger Kull och får medhåll av Karlsson.

– Ja, det har varit full rulle sedan 1 augusti egentligen. Och det är som Kull säger, det har vart intensivt, så det är gött att det drar i gång och det ska bli jäkligt roligt.

Topp fem

Karlssons J18-lag har spelat sju träningsmatcher under försäsongen.

I serien är siktet inställt på topp fem och kvalificering för allsvenskan.

– Jag tycker att vi visar att vi har kvaliteten, när vi gör rätt saker, att vara topp fem. Men det är väl där våran försäsong har varit nyttig också. Det krävs att vi är med och är närvarande varje match, och gör jobbet fullt ut för att uppnå den målsättningen. Det ska bli spännande. Jag tror att vi kan bråka med många.

Kull och J20-laget tog sig till kvalserien förra säsongen och siktar i år på att ta steget upp till J20 nationell.

– Sen tycker jag kanske att vi överpresterade lite grann förra året, om man kollar över hela säsongen. I år känns det som att vi har en lite stabilare grund, med ett lite spetsigare och jämnare lag, säger Kull.

– Vi ligger längre fram vid den här tidpunkten i år jämfört med förra året.

Stor omsättning på spelare

Som i alla juniorlag kommer spelare och går. Spelare som blivit äldre tar ofta steget upp eller lämnar för seniorspel någon annanstans.

J18-laget har 14 nya 06:or vilket är en liten omställning och något man ska ha respekt för menar Karlsson.

I J20-laget finns en handfull 03:or som haft erbjudanden från andra klubbar men som ändå stannat kvar.

Kull säger:

– Om man ska framhäva något så tycker jag att det är dom. Som hade erbjudanden från andra föreningar och kanske kunnat tjäna pengar men ändå har valt att vara kvar. Det tycker jag är starkt gjort, att dom vill fullfölja sitt jobb på juniorsidan här sista året också.

J20-laget spelar i J20 regional väst och inleder på lördag hemma mot Valbo HC. J18-laget möter Valbo i den motsvarande J18-serien hemma på söndag.

Båda tränarna har märkt av att seriestarten närmar sig.

– Det märks att det har blivit lite allvarligare och att grupperna är sugna. Träningarna har blivit bättre och bättre med högre intensitet. Det känns som att vi har kommit upp och det tävlas på en helt annan nivå, så det ska bli kul att dra i gång.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20IshockeyMarcus KullNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.