Hoppa till huvudinnehållet

Få kom då skräcködlor intog Folkets park

Publicerad:
Melodinosauriefestivalen med pappa Kapsyl i Degerfors Folkets park, här med en växtätande ödla Triceratops.
Melodinosauriefestivalen med pappa Kapsyl i Degerfors Folkets park, här med en växtätande ödla Triceratops. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Det vimlade av skräcködlor i Degerfors Folkets park i fredags. Men de som skrämdes mest var nog juryn, som försvann.

– Vi har gjort vad vi kan, det är synd att det är så få som kommer, säger Harri Brunke, ordförande i Folkets park, då publiken denna dag var ovanligt liten.

Från parkens sida har man gått ut till alla förskolor och även affischerat och informerat. Men endast 40-talet barn och pedagoger samlades i parkens teaterpaviljong trots att en mycket efterfrågad familjeunderhållare, Pappa Kapsyl, gästade.

Kadaver-schlager

Pappa Kapsyl, eller Carl-Otto Johansson, gav föreställningen Melodinosauriefestivalen och vid entrén fick publiken röstkort. För här var det barnen som skulle få bestämma - trodde han.

Pappa Kapsyl gav en fartfylld föreställning i Degerfors Folkets park.
Pappa Kapsyl gav en fartfylld föreställning i Degerfors Folkets park. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Under festivalen blandade sig dock en jury i, som genom högtalarna meddelade att de inte gillade hans kadaver-schlager utan ville ha låtar för veganer.

När han tvingas dra ”Långhalsballad”, som egentligen inte skulle vara med i tävlingen, korar juryn snabbt den till vinnare och jublar i högtalarna ”Vi vann! Sallad! Sallad!”

Jagar bort dem

Pappa Kapsyl tar den unga, om än lilla, publiken till hjälp i den ruskiga låten ”Jagad av en T-rex” som jagar bort juryn, då han anser att inte vuxna ska få bestämma jämnt.

De få som kom gillade föreställningen och var med på noterna såväl i ramsor som i en och annan dino-dans.

I föreställningen fick förstås barnen vara med och dansa och göra rörelser som skulle illustrera de olika ödletyperna från kritaperioden.
I föreställningen fick förstås barnen vara med och dansa och göra rörelser som skulle illustrera de olika ödletyperna från kritaperioden. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets parkFörskolorHarri BrunkeNöje/KulturTeater

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.