Hoppa till huvudinnehållet

Drottningens död ger fabriker i Kina fullt upp

Publicerad:
Anställda syr brittiska flaggor vid Shaoxing Chuangdong Tour Articles.
Anställda syr brittiska flaggor vid Shaoxing Chuangdong Tour Articles. Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Drottning Elizabeths II bortgång har inneburit affärsmöjligheter ända bort till Shanghai, Kina. Ett 100-tal anställda vid en fabrik tillverkar nu ingenting annat än flaggor med drottningens motiv.

Det tog bara en och en halv timme efter beskedet om Elizabeths bortgång, sedan började de första beställningarna att rulla in till fabriken söder om Shanghai, rapporterar nyhetsbyrån AP. Enligt chefen för företaget i Shanghai, Aiping Fan, har man bara på några dagar kunnat leverera 500 000 flaggor, en del av dem med den brittiska drottningens porträtt i mitten.

Under 14-timmarsskift sys flaggor upp i storlekar från 21 centimeter breda upp till 1,5 meter, som bland annat ska hängas utanför sörjandes hem i Storbritannien.

– Det finns en affärsmöjlighet bakom varje nyhetshändelse, konstaterar Aiping Fan.

Och när intresset svalnat för drottningen väntar också en annan stor kassako för företaget, nämligen fotbolls-VM i Qatar senare i år.

Artikeltaggar

EkonomiKinaKungligheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.