Hoppa till huvudinnehållet

Gal inbytt efter skada: ”Många saker som rörde sig i huvudet”

Publicerad:
Jeff Gal var tillbaka på planen för första gången sedan Sirius borta i juli. Foto: JESPER ZERMAN

Alfie Whiteman fick en smäll mot huvudet i den fjärde minuten mot AIK och tvingades byta.

In kom en ouppvärmd Jeff Gal, som stod för en stabil insats.

– Det är aldrig kul när en lagkamrat går ner så där, säger han.

Efter ett spelavbrott på några minuter, då Alfie Whiteman skadat sig tidigt i matchen, fick Jeff Gal hoppa in och ställa sig i Degerfors mål mot AIK.

Om inhoppet, och känslorna efter den händelserika 1–1-matchen, säger han:

– Det är känslor som det inte riktigt går att sätta ord på. Jag är så klart glad över att få chansen att spela igen. Men när en lagkamrat går ner så där med en huvudskada är det aldrig bra. Men att komma in och bara ta min chans igen är jag verkligen glad över, så det är positivt.

Vad kände du när du såg Alfie skadad?

– Allt. Man frågade sig om det var något lindrigt, om han kommer kunna resa sig. Men dom var rätt snabba med att visa att det skulle bli ett byte, så i det läget var det bara att förbereda sig själv så mycket som möjligt. Jag hade några minuter att göra mig redo, men det var många olika känslor.

Hur svårt är det att hoppa in?

– Det måste vara en av de svåraste sakerna om jag ska vara ärlig. Jag tror att det här var första gången som jag gjorde det någonsin, så det var många saker som rörde sig i huvudet. Allt jag kan säga är att det inte var enkelt.

Det blev heller inte någon enkel start på själva inhoppet.

I den tolfte minuten tog AIK ledningen. Eric Otieno slog ett inlägg som letade sig igenom hela Degerfors straffområde och fram till Vincent Thill som satte bollen i nät.

– När det händer, man ställer sig frågan varför det händer och såna saker. Men efter det kändes allt bra. Vi spelade lite långsamt i den första halvleken, men att komma tillbaka i den andra halvleken och få oavgjort måste vi vara nöjda med.

Gal stod för några riktigt bra räddningar och ingripanden under matchen. Bland annat på ett skott från Nabil Bahoui i den 35:e minuten.

Hur kändes det för egen del?

– Det kändes bra. Vi hamnade i underläge tidigt men att göra allt jag kunde efter det och kunna hålla resultatet kändes bra. Lyckligtvis kunde jag göra några räddningar och vi kommer härifrån med ett oavgjort.

Gal har varit bänkad under större delen av säsongen. När han väl har spelat har han stått för bra insatser men därefter hamnad vid sidan igen.

Hur frustrerande är det?

– Väldigt. Det är inte lätt. Självklart vill jag spela, och när man går ut och presterar men fortsätter hamna på bänken, det är ingen bra känsla. Men jag kan inte påverka så mycket mer än att fortsätta prestera och visa vad jag är kapabel att göra.

Joe Gyau så nära att bli hjälte: ”Klart jag är besviken”Solberg om poängen borta mot AIK: ”Både besviken och stolt”Degerfors tog skrällpoäng mot AIK – upp på negativ kvalplats

Artikeltaggar

Alfie WhitemanDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollJeff Gal

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.