Hoppa till huvudinnehållet

Värmland klart för slutspel i TV-pucken – efter rysare: ”Jättekul för tjejerna”

Publicerad:
Värmlands flicklag är klart för kvartsfinal i TV-pucken.
Värmlands flicklag är klart för kvartsfinal i TV-pucken. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Värmlands flicklag är klart för kvartsfinal i TV-pucken efter ett rafflande kval.

– Vi har gjort en bra helg och haft marginaler både med och mot oss, säger Värmlands lagledare Jerry Lindgren.

16-18 september spelades kvalspel i TV-pucken för flickor och Värmland tog sig vidare efter en tredjeplats i grupp B innehållandes fem lag. Värmland är alltså ett av åtta lag som är klart för kvartsfinal.

– De två bästa grupptreorna (från tre grupper) går vidare om inte Västerbotten hade hamnat längre ner eftersom Västerbotten har en friplats som arrangörsdistrikt, säger Värmlands lagledare Jerry Lindgren och fortsätter:

– Jag tror vi gick vidare som bästa trea nu. Vi krånglade oss vidare på något sätt. Vi har gjort en bra helg och haft marginaler både med och mot oss.

Lindgren fortsätter:

– Hade någon sagt i torsdags när vi åkte iväg till gruppspelet att vi skulle ta åtta poäng i helgen så hade vi tagit det rakt av. Sedan ramlade det på ganska bra i första matchen mot Uppland med 4–1 efter en period (seger 4–2). Där kände vi att vi kan ju spela hockey och vi kan ta för oss.

Stark upphämtning

Värmlands sista gruppspelsmatch mot Västmanland blev en riktig nagelbitare som slutade med straffseger för Värmland med 5–4 och det var Ella Möllberg som avgjorde.

– Inför vår sista gruppspelsmatch mot Västmanland tittade vi på tabellen och såg att det kunde gå vägen vid seger mot Västmanland som då hade noll poäng och släppt in massor med mål, säger Jerry Lindgren:

– Men vi låg under med 1–4 inför sista perioden och då var det väl lite uppgivet. Men vi visade en väldig moral som pressade på hela perioden. Med fem minuter kvar och 2–4-underläge plockade vi ut målvakten (Nellie Fermby) och lyckades göra två mål till 4–4. Det var en jäkla moral av oss och vi visste ju att vi hade chansen att gå vidare. Sedan lyckades vi vinna på suddenstraffar med 5–4. Så det var väldigt mycket känslor på läktaren, i båset och på isen.

– Men vi var lite besvikna, för med vinst vid full tid hade vi varit klara för kvart direkt. Nu fick vi vänta in andra resultat. Inför helgen hade vi vilda förhoppningar om att ta oss vidare, men nu är vi vidare. Det gick vägen med en bra moral och ett bra gäng.

– Jättekul för tjejerna med lite framgång. Vi har kämpat i flera år med tjejhockeyn i Värmland så då är lite framgång inte fel.

TV-puckens slutspel avgörs 3-6 november i Umeå och Värmland ställs mot Stockholm i kvartsfinal. Övriga slutspelsklara flicklag är Dalarna, Medelpad/Ångermanland, Göteborg, Södermanland, Västerbotten och Småland.

Värmlands gruppspelsmatcher

Uppland – Värmland 2–4

Mål, Värmland: Hilda Högkvist 2, Moa Knutsson, Nova Ryen.

Södermanland – Värmland 2–3 (efter förlängning)

Mål, Värmland: Nellie Norén 2, Hilda Högkvist.

Värmland – Örebro/Östergötland/Gotland 1–2 (efter förlängning)

Mål, Värmland: Selma Karlsson.

Värmland – Stockholm 0–5

Västmanland – Värmland 4–5 (efter straffar)

Mål, Värmland: Ella Möllberg 2, Lovisa Petruska, Malva Lindgren, Hilda Högkvist.

Artikeltaggar

IshockeyJerry LindgrenTV-pucken

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.