Damklubben på utflykt till Kulturcentrum Berget

Fritid och livsstil
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karin Karlsson och Vega Berggren.
Foto: Privat
Uppdelat på tre dagar i september åkte 23 damer från Skranta vård- och omsorgsboende, VOBO, med nästan lika många ledsagare från personalen och Kontaktservice samt tre av Skrantas aktivitetsvolontärer på utflykt till Kulturcentret Berget i Degerfors.

Det blev fika med bakelse och rundvandring bland bodar med hantverk, loppis, museum och godsakerna i diversebutiken.

– Samtliga deltagare var nöjda och hade det trivsamt tillsammans. En utflykt är lika roligt för personalen som får ett avbrott i vardagsbestyren för att kunna bonda med hyresgästerna på berikande vis. Uttryck och respons från damerna har bland annat varit. " Vad roligt att få komma ut!", " Det här var länge sen jag var i Degerfors" "Vad kul det här är och när åker vi på utflykt igen?" "Märkligt att man inte åker hit så ofta då det är då nära", berättar Nina Bäckman, aktivitetssamordnare på VOBO.

Britt Louise ”Bitte” Henriksson tittar vad det finns för godsaker.
Foto: Privat

Damklubben är en gruppsammansättning på VOBO som grundades på att Nina Bäckman fick veta att några boenden kände sig ensamma på sin enhet.

– Gruppen har funnits sedan 2013 på Skranta och idag är det två grupper. Man ses en gång i veckan och har olika samtalsteman med fika ihop. Ibland åker vi på utflykt och studiebesök. Det är skönt att få träffa andra än enbart dem man träffar på enheten som man bor på tycker många.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.