Insändare: Väljarna har rätt

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Signaturen ”F.d V” menar att Vänsterpartiets problem inte varit att de inte kommit ut med sitt budskap, utan att väljarna inte gillat budskapet.
Foto: Anna-Stina Tallmyren
Mylly säger att V inte fått fram sina frågor. COOP-huset är ett bra ex. där de verkligen har fått fram sitt budskap, men knappast till fördel för V. COOP-huset skall finansieras med lån och en sänkt likviditet.

Den var låg när V tog över men är nu ännu lägre. Läste i tidningen att Erhard på mötet i Folkets hus inte håller med om att göra om en del av COOP-huset till lägenheter. Enl. han blir det för dyrt. Mylly har sagt att en del kan vara lägenheter. Vem har rätt, den som tror eller vet? Det mesta verkar vara oklart vad det ska bli, oavsett vad V säger är det har hört, tror, om, kan vara m.m. Låter mer än osäkert för oss skattebetalare och allvarligt när det är minst 23 miljoner. Vi är nog många som frågor oss vad fyra våningar ska fyllas med när inte ens V vet, utan mest tror, om m.m.

Oavsett COOP eller Stora Valla anser V att det inte är någon stor kostnad för kommunen när V slår ut totalen per år och inte redovisar totalkostnaden. En investering får konsekvenser i många år, en spade är en spade, d.v.s. minst 75 miljoner ska betalas av oss skattebetalare. Vad gäller Stora Valla t.ex. blev gräsplanen dubbelt så dyr eftersom budgeten gjordes 2018 och allt har gått upp rejält sedan. Borde gälla detsamma för läktaren och var hamnar vi då? Men som V räknar/redovisar har det kanske ingen betydelse om COOP och Stora Valla totalt blir 85 miljoner eftersom det slås ut på många år. V genomförde köpet av COOP-huset med hjälp av M och SD. V:s budget godtogs med hjälp av SD. Tror inte att ”samarbete” med SD lockar röster. Även i årets V-budget väljer V bort att lägga pengar på att ta bort delade turer!

Utifrån detta kanske det var därför V gick tillbaka. Väljarna har rätt och vi var tydligen många som röstade annorlunda. Valde M, SD, KD som ökade. Grattis KD till fler röster och var bara tre röster från ett mandat till. Ni fick min röst i år för att ni bl.a. står upp för delade turer, nej till COOP-huset .

f.d. V

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.