Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga Bats U15-lag mästare efter urladdning

Publicerad:
Jubel sedan Karlskoga Bats U15-lag säkrat slutsegern. Övre raden från vänster: Rodi Resho, Daniel Boox (ej spelande), Gustav Öijen (ej spelande), Alexander Stjernström, Erik Asp, Johanna Lindkvist, Smilla Nyström, Anton Lidfors, Molly Flemström, Vidar Thelander, Jodi Resho, Jack Fasth och Gustav Renberg Nedre raden från vänster: Nicodemus Ekström, Casper Cannehag, Lukas Lindström, William Lindgren, Erica Karlsson, Vera Sjödin, Anna Roxne, Oscar Joelsson och Ronja Cannehag. Saknas på bilden: Milton Andersson Foto: Karlskoga Bats

Ungdomsmästerskapen slutade med en triumf för Karlskoga Bats U15-lag. Framtidsspelarna från Bats vann både semifinalen och finalen i övertygande stil.

Det blev riktiga urladdningar från Karlskogaspelarnas sida när de U15-lag som kvalat in i lördags gjorde upp i Sundbyberg.

Under säsongen har Bats förlorat två matcher och vunnit en mot semifinalmotståndaren Lyngby Jokers från Danmark. Bats visade sin offensiva sida direkt och höll sedan matchen under kontroll. I femte inningen drog Bats ifrån vilket gjorde att matchen där. Slutresultatet blev 15–3

Lördagskvällens final blev en något utdragen historia då matchen fick pausas på grund av regn. En viss osäkerhet fanns om matchen skulle kunna spelas färdigt men regnet gav med sig och efter lite bortforsling av vatten från planen kunde matchen fortsätta. Stockholm stod för motståndet och här visste man i Bats att det skulle bli väldigt svårt då Stockholm mönstrar mycket starka pitchers.

Karlskogas spelare plockade fram sitt absolut bästa, precis när det behövdes som bäst. Att nämna några individuella prestationer i denna match är svårt då alla plockade fram sitt bästa spel när det behövdes.

Ett extra plus, och även utnämnd till matchen MVP (Most Valuable Player) blev Lukas "Laxen" Lindström efter sin insats på pitcherkullen.

Flera spelare gjorde offensivt väldigt bra prestationer i denna match och till slut kunde matchen avslutas med en 12–4-vinst för Karlskoga.

Något oväntat i år

Karlskoga Bats U15 tog därmed, något oväntat, hem guldmedaljerna och stänger på så sätt ytterligare en finfin säsong.

I fjol var laget däremot storfavorit men åkte då på sin enda förlust det spelåret i finalen.

Coacherna noterar en väldigt bra utveckling hos spelarna och ser fram emot nästa säsong där det blir stor omsättning då många blir juniorerna samtidigt som andra förmågor kommer upp underifrån.

Karlskoga Bats U15-lag vidare till slutspelDubbelseger för Karlskoga Bats U15-lag i hemmacupenBats siktar på en ny seger i hemmacupenEfter 20 raka segrar föll Karlskoga Bats U15-lag – i SM-finalen

Artikeltaggar

BasebollKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.