Insändare: Vänsterpartiet är fortfarande störst

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vänsterpartiets Peter Pedersen konstaterar att V fortfarande är största parti i Degerfors.
Foto: Mia Jacobs
Vänsterpartiet Degerfors vann kommunvalet för fjärde valet i rad (unikt för Sverige?) och ligger på silverplats (grattis Sorsele till guldmedaljen), när det gäller valresultat i kommunvalet för (V) i hela landet.

Vårt valresultat är verkligen en bra prestation i en tid när (SD) skördar stora framgångar. Degerforsarnas fortsatt starka stöd för oss värmer och tyder, till skillnad från vad som framförts på ledarplats i denna tidning, på att (V) har bättre svar än övriga partier i tillräckligt många frågor för att behålla ett väljarstöd, som våra kamrater runt om i landet tyvärr inte kommer i närheten av.

Vänsterpartiet Degerfors presenterade ett ambitiöst lokalt valprogram, som sticker ut jämfört med övriga partiers motsvarighet. Vi har i valrörelsen dessutom gett ut två nummer av tidningen ”Vänstern i Degerfors”. I nuvarande samhälls- och debattklimat pekar mycket på behovet av fortsatt utgivning av en egen tidning, som motvikt till hur nyheter presenteras och hur den politiska debatten förs i övrigt.

Vi gick för Degerfors bästa in och tog ett tungt ansvar när den s.k. AllianSen bröt samman och redovisade ett gigantiskt underskott för åren 2019-2020. Ekonomin var tuff även när (V) styrde 2011-2018, men nog borde väl även en ledarskribent se skillnaden på mindre plusresultat och gigantiska minusresultat? Nu tyder delårsrapporten på att vi är på väg mot ett plusresultat för 2022. Bra jobbat alla berörda!

Vi hade liksom övriga partier givetvis hoppats på ännu fler röster, men vi tycker inte synd om oss själva så det behöver verkligen inte heller ledarskribenten Catarina Lindström göra. Hon har i en ledare pratat/önskat(?) om att (V) kanske nått sin slutstation. Inte alls! Vi fortsätter nämligen kämpa för solidaritet, rättvisa, jämlikhet, jämställdhet och hållbar utveckling oavsett om vi styr eller är i opposition. Lindström är enligt egen utsaga moderat, men uttryckte i en ledare en vacklande hållning inför detta val och pratade om att hålla en röd linje mot, misstänker jag, (SD). Nu har vi resultatet: Sverige får sannolikt en regering där (SD) ingår i regeringsunderlaget på något sätt. Är det inte hög tid för lite självkritik och eftertanke på den politiska högerkanten?

Peter Pedersen, Vänsterpartiet Degerfors

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.