Insändare: Kan vara dags att dra härifrån

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Signaturen ”Svar krävs” funderar åpå om det är dags att flytta från Degerfors.
Foto: Mia Jacobs
Vilka/vem kommer att styra Degerfors? Frågan får väl ett svar så småningom men för oss som är i valet och kvalet om vi ska bo kvar är det en viktig fråga. Ska samma styre sitta kvar och leda kommun är det dags att dra härifrån .

Visioner är bra men när visionerna tar över sunt förnuft för att man vill sätta ett avtryck i samhället, ja då blir dom en belastning. Coop-huset; lägg det köpet på is. Det fanns inga intressenter och det finns inga, det är verifierat hos fastighetsbolaget. Olika bud om vad som ska ske med huset från kommunledning och andra gör att man som invånare undrar över vilken kompetens som vinner i den frågan, den som inget kan eller dom som har kunskapen.

I vilket fall som helst är det invånarna i kommun som får stå för fiolerna, både långsiktiga som kortsiktiga lån. Idag lever vi i en värld som är föränderlig och orsakade av faktorer vi inte rår över. Ökade kostnader för den enskilde och kommun och stat. Vem vet då vad notan för Coop huset blir där kommun så generöst öste miljoner över vad huset var värderat till. Övriga partier får väl göra som V, får vi inte som vi vill så får det vara. Det kanske är det som är bäst för kommunen som behöver investeringar och satsningar på grunderna i samhället. M får vänta med bulldozer kort och titta åt andra hållet så slipper dom se öststatshuset.

SD ja dom vete sjutton vad dom vill annat än att få makt, ansvar tar man inte ens på riksplanet.

Kommun behöver en ledning som satsar på grunderna i samhället, som har insikt om att företag flyttar inte till en kommun i förfall med en befolkning som har låg kompetensnivå och där äldre är en stor del av folket.

Skulle det flytta hit företag så får de som jobbar här troligen pendla hit och det ger inga skatteintäkter i kommun. Nej insikt och ansvar är något som är en brist vara hos politikerna i kommun och ordet samarbeta kan dom nog inte stava till.

Dags att ni berättar era planer för oss V la budget innan valet, ja men den får nog revideras efter alla kostnadsökningar. Alla dessa blank röster i kommun visar också på ett missnöje med partierna. Ny skattehöjning och skuldsättning är nog något invånarna får förvänta sig.

Svar krävs

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.