Hoppa till huvudinnehållet

Jellvert hjälte i förlängningen när BIK vann trots manfall

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se

BIK tog en prestigeseger i premiären trots manfall. Kalle Jellvert blev hjälte i förlängningen när Björklöven besegrades med 2–1.

BIK, som saknade så många som fem spelare, hamnade i målmässigt underläge i mitten av första perioden. Efter 10.09, i spel fem mot fyra, fick Alex Hutchings pucken i ett centralt läge efter att han nåtts av en passning från högerkanten. Nicholas Schilkey och Gerry Fitzgerald låg bakom fullträffen. Lars Volden var utan chans att hänga med i det läget.

Det var annars genom flera riktigt fina räddningar från Volden som gjorde att det bara stod 1–0 när BIK mot slutet av perioden fick två tillfällen kort tid efter varandra att spela i numerärt överläge.

Hemmapubliken var på väg att andas ut, då första perioden i stort sett var över. I det läget slog Juliuz Persson till och blev säsongens förste målgörare för BIK med ett välplacerat skott från vänstersidan. Henrik Larsson och Åke Stakkestad förarbetade. Precis som Björklöven gjorde Karlskogalaget sitt mål i spel fem mot fyra.

Mållös period

Visst var det Björklöven som hade de flesta och även de bästa chanserna i andra perioden men BIK uppträdde uppoffrande, spelarna hjälpte varandra på ett bra sätt och när tillfälle gavs kunde bortalaget sticka upp i några giftiga attacker dessutom. Även om det var sällsynt.

Så det var ingen tvekan om att BIK-spelarna kunde vara mest nöjda med ett oavgjort resultat inför tredje perioden.

Tredje perioden bjöd på en liknande matchbild.

Björklöven hade ett spel- och chansmässigt övertag, men BIK försvarade sig föredömligt och stack upp vid tillfällen.

Åke Stakkestad skapade, till exempel, några chanser åt sig själv med individuella prestationer runt mitten av perioden.

Björklövens Nicholas Schilkey spelades, efter ett mönsteranfall, mer eller mindre till tom kasse med drygt fyra minuter kvar. Avslutet träffade utsidan av nätet.

Hemmalaget pressade mestadels på under slutminuterna, men matchen gick till förlängning.

Christopher Bengtsson (Björklöven) och Arvid Aronsson (BIK) hade varsitt bra läge i förlängningen innan Kalle Jellvert blev premiärhjälte.

Henrik ”Kingen” Larsson friställde en framstörtande Jellvert med en läcker passning och Jellvert stötte in pucken högt 3.31 in i förlängningen.

Publiksiffran: 5 072.

BIK-truppen kommer hem lördag morgon. Därefter har spelarna en ledig helg från den gemensamma träningen. Det är återsamling på måndag med sikte på onsdagens bortamatch i Mora. På fredagskvällen spelas hemmapremiären när Västervik gästar Nobelhallen.

Björklöven–BIK 1–2

(1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (10.09) Alex Hutchings (Nick Schilkey, Gerry Fitzgerald) spel fem mot fyra, 1–1 (19.58) Juliuz Persson (Henrik Larsson, Åke Stakkestad) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 1–2 (3.31) Kalle Jellvert (Henrik Larsson).

Skott: 32–20 (11–7, 9–4, 10–7, 2–2).

Utvisningar, Björklöven: 2x2. BIK: 3x2.

Domare: Johansson Stefan och Filip Sandstedt.

Publik: 5072.

Källa: TT

Övriga resultat från premiäromgången

Läs också

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyJuliuz PerssonUmeå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.