Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogatjejerna Olivia och Thea i koreografitävling

Publicerad:
Olivia Hammar Venuti och Thea Sandberg tävlar med sin koreografi Us. Foto: Privat

Olivia Hammar Venuti och Thea Sandberg från Karlskoga ska tävla när Skapa dans - regiontävlingen av Skapa dans - koreografitävling avgörs i Multihallen, Tegelbruket i Örebro den 24 september. De kommer att tävla med sin koreografi Us.

Det är sjunde gången tävlingen arrangeras och den vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos unga som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer.

– Tävlingen omfattar åldrarna 14 till 22 år och står för ett oerhört mod i att våga framföra sin egen koreografi inför publik, andra tävlande och jury, säger Mia Eklund, utvecklingsledare på Dans i Örebro län/Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Årets jury består av Jessica Andrenacci, Love Andersson och Edita Dervisevic.

Vinnaren kommer att representera Örebroregionen i Riksfinalen i Hallunda i Stockholm den 5 november.

Artikeltaggar

DansKarlskogaNöje/KulturÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.