Hoppa till huvudinnehållet

Kritiserat resebolag stoppar all verksamhet

Publicerad:
Detur stoppar all verksamhet för 2022. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Det kritiserade resebolaget Detur stoppar all sin verksamhet för resten av året och samtliga resor ställs in under chartersäsongen 2022.

Uppgifterna om att bolaget ställer in all sin verksamhet för 2022 bekräftades under natten till fredagen i ett skriftligt uttalande till SVT.

Flera svenska charterturister har på plats i turkiska Alanya tvingats betala för sina hotellrum trots att de åkt på en färdigbetald paketresa, då Detur inte betalat rummen och flera resor har ställts in senaste dagarna.

Detur meddelar i ett skriftligt uttalande att bolaget behöver en ”omstart” till följd av bland annat sviktande reseunderlag, inflationen och flygbränslepriser.

Deturs pressavdelning har inte svarat på rykten om att bolaget köpts upp. Bolagets svenska sidor på både Facebook och Instagram har stängts ned.

I Deturs skriftliga meddelanden hävdar bolaget att uppgifterna om att Detur inte betalat för hotellrum i Turkiet är falska och att samtliga rum varit förbetalda.

Artikeltaggar

NäringslivTurism

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.