Hoppa till huvudinnehållet

Voldens drömräddning höll dröm vid liv: ”Inget man kan träna på”

Publicerad:
Lars Volden i centrum, även här. Till vänster: Juliuz Persson, som gjorde BIK:s första mål, och till höger segerskytten Kalle Jellvert.
Lars Volden i centrum, även här. Till vänster: Juliuz Persson, som gjorde BIK:s första mål, och till höger segerskytten Kalle Jellvert. Foto: Tomas Nilsson

Björklöven hade öppet mål att avgöra i förlängningen. Då gjorde Lars Volden en räddning av sällan skådat slag.

– Det där är inget man kan träna på, säger han med ett leende efter 2–1-segern borta mot Björklöven.

Volden, som genom sin drömräddning höll drömmen om en BIK-vinst vid liv, berättar så här om situationen utanför ett segerrusigt omklädningsrum:

– Jag vände mig om efter första skottet och såg att han var helt fri.

Det var Mattias Nörstebö som skjutit i det inledande läget och skapat möjligheten för Christopher Bengtsson som bara skulle lägga in pucken i det tomma målet.

– Man hinner inte tänka. Det är bara att gå på instinkt. Jag hade förstås en del tur också, säger Volden som räddade med klubban när det var 2.43 kvar av förlängningen.

– Han var helt grym, enas målgörarna Juliuz Persson, som kvitterade till 1–1 i slutet av första perioden, och segerskytten Kalle Jellvert om.

Tillsammans

– Grunden till att vi vann var att vi gjorde allt tillsammans, precis allting, anser Volden.

– Vi gjorde det på ett stabilt sätt. Jag fick mycket bra hjälp. Bland annat genom alla skott som täcktes.

32 skott gick ändå ”igenom”, varav Volden räddade 31 och hade stor del i sitt lags tvåpoängare i den hockeyallsvenska premiären.

När Björklöven tog ledningen i mitten av första perioden, i spel fem mot fyra, var han chanslös.

– Vi visste att det skulle bli en jobbig bortamatch men vi löste det på ett skickligt sätt. Björklöven hade pucken under långa stunder i vår zon. Ändå kändes det som att det var stabilt hela tiden, kommenterar Volden.

BIK-truppen kommer hem till Karlskoga tidigt lördag morgon. Därefter har spelarna ledigt från den gemensamma träningen tills det på måndag är återsamling.

På onsdag spelas nästa match: Mora borta. På fredag är det hemmapremiär när Västervik kommer till Karlskoga.

Björklöven–BIK 1–2

(1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (10.09) Alex Hutchings (Nick Schilkey, Gerry Fitzgerald) spel fem mot fyra, 1–1 (19.58) Juliuz Persson (Henrik Larsson, Åke Stakkestad) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 1–2 (3.31) Kalle Jellvert (Henrik Larsson).

Skott: 32–20 (11–7, 9–4, 10–7, 2–2).

Utvisningar, Björklöven: 2x2. BIK: 3x2.

Domare: Johansson Stefan och Filip Sandstedt.

Publik: 5072.

Källa: TT

Tidigare BIK-profilen inte alls lika överraskad som jag blev av hans adeptHelmersson hyllar BIK:s moral: ”En heroisk insats”Prestigeseger – trots att ytterligare två spelare föll bort under matchenSuccécomeback av ”Julle” när Jellvert blev segerskytt för BIKJellvert hjälte i förlängningen när BIK vann trots manfall

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyLars VoldenUmeå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.