Hoppa till huvudinnehållet

Succécomeback av ”Julle” när Jellvert blev segerskytt för BIK

Publicerad:
Kalle Jellvert, till höger, gjorde BIK:s segermål. Bredvid honom jublar Henrik ”Kingen” Larsson som var inblandad i förarbetet till båda fullträffarna.
Kalle Jellvert, till höger, gjorde BIK:s segermål. Bredvid honom jublar Henrik ”Kingen” Larsson som var inblandad i förarbetet till båda fullträffarna. Foto: Lucas Norlin / FotoFranz

Juliuz Persson kvitterade till 1–1. Kalle Jellvert avgjorde för BIK Karlskoga borta mot Björklöven med sitt 2–1-mål i förlängningen borta mot Björklöven. Henrik ”Kingen” Larsson var med i förarbetet till båda målen.

– En riktig krigarinsats av alla, säger Jellvert.

Vi börjar från början, efter att Björklövens Alex Hutchings gjort matchens första mål i numerärt överläge för Björklöven i mitten av första perioden:

Juliuz Persson hade inte spelat match på nästan en månad. Då klev han fram som en av BIK Karlskogas bästa spelare mot Björklöven.

Det var han som prickade in 1–1 med en sekund kvar av första perioden och såg till att BIK hade ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

– Den här försäsongen har annars varit i stort sett obefintlig för min del, säger han.

"Julle” spelade mot AIK i första träningsmatchen och mot Stjernen i den andra, 24 augusti.

Därefter har han haft problem och inte kunnat medverka.

– Jag borde nog till och med ha gjort ytterligare något mål nu, säger ”Julle” som inte visade några tecken på ringrost.

Det han nu stod för hade stor betydelse för BIK.

– Kul att kunna överraska, säger han sedan han 19.59 in på första perioden utjämnat i spel fem mot fyra.

Viktigt med istid

Han tycker att det var en fördel att få spela mycket, även om han är den förste att beklaga hade det berodde på att BIK drabbades av skador under matchen.

– Det är viktigt med mycket istid för att komma in i det igen.

Tränaren Karl Helmersson om ”Julle”:

– Han saknar förstås det rätta flåset och är ovan vid matchsituationer. Ändå är han så smart att han löser det på bästa sätt.

Jellverts segermål

Åke Stakkestad förarbetade, tillsammans med Henrik Larsson, till kvitteringen och Larsson hade stor del även i att BIK avgjorde.

– ”Kingen” gjorde det jättebra. Jag behövde i princip bara hålla klubban i isen, säger Kalle Jellvert som stod för det avgörande 2–1-målet när det gått 3.31 av förlängningen.

”Kingen” = Larsson.

Jellvert, som liksom denne skrivare och säkert alla andra som såg matchen förundrades över Lars Voldens räddning strax innan avgörandet, är inte överraskad att BIK kunde vinna i Umeå.

– Vi har en riktigt, riktigt bra grupp. Vi hade ”lite folk” nu men alla jobbade mycket starkt. Vi har varit dåliga i vissa matcher på försäsongen men i genrepet visade vi vad vi kan.

När BIK slog tillbaka Södertälje med 6–1.

Och mot Björklöven visade bland många andra även Jellvert vad han kan när han tystade drygt 5 000 åskådare och såg till att matchen som innehöll så mycket dramatik fick ett lyckligt BIK-slut.

Björklöven–BIK 1–2

(1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (10.09) Alex Hutchings (Nick Schilkey, Gerry Fitzgerald) spel fem mot fyra, 1–1 (19.58) Juliuz Persson (Henrik Larsson, Åke Stakkestad) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 1–2 (3.31) Kalle Jellvert (Henrik Larsson).

Skott: 32–20 (11–7, 9–4, 10–7, 2–2).

Utvisningar, Björklöven: 2x2. BIK: 3x2.

Domare: Johansson Stefan och Filip Sandstedt.

Publik: 5072.

Källa: TT

Tidigare BIK-profilen inte alls lika överraskad som jag blev av hans adeptHelmersson hyllar BIK:s moral: ”En heroisk insats”Prestigeseger – trots att ytterligare två spelare föll bort under matchenVoldens drömräddning höll dröm vid liv: ”Inget man kan träna på”Jellvert hjälte i förlängningen när BIK vann trots manfallKRÖNIKA: Så går det för BIK, han blir poängkung och han buse

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKarl HelmerssonUmeå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.