Hoppa till huvudinnehållet

Blom efter uppflyttningen: ”Har gjort en otrolig säsong”

Publicerad:
KB:s huvudtränare Stefan Blom, till vänster, springer fram för att fira med laget efter segern mot Sunne.
KB:s huvudtränare Stefan Blom, till vänster, springer fram för att fira med laget efter segern mot Sunne. Foto: Eric Hellqvist

KB säkrade seriesegern i division 4 under lördagen och lagets tränare Stefan Blom var mycket nöjd efter segern mot Sunne.

– Det är en helt fantastisk säsong vi har gjort, säger han.

KB har bara tappat poäng i en match (2–2 mot Forshaga) och släppt in nio mål på 21 matcher.

– Vi har gjort en otrolig säsong. 20 vinster och en oavgjord, det händer ju liksom inte. Så det är klart att jag är supernöjd med allting, säger Blom.

Blom och de assisterande tränarna Henrik Lilja och Johan Martini har imponerats av truppen under hela året.

– Det som jag tycker är mest imponerande är att vi har haft 16 riktigt bra spelare i varje match. Det är många som bidrar hela tiden och det är bara att kolla på Bojang (Karanlang) och Reza (Shirazi) som kom in i dag och var hur bra som helst, säger Blom.

”Overkligt”

KB har haft en bra bredd på truppen under säsongen och Blom tycker att man framför allt har kommit ihop som grupp och som lag.

På tal om det fina poängsnittet och målskillnaden säger han:

– Ska man summera säsongen blir det nästan lite konstigt. Det är en sån här säsong som är overklig. Det händer inte igen är väl det första jag tänker på. Det här är något som man aldrig kommer vara med om igen tror jag.

Blom gör sin första säsong som huvudtränare i år. Innan han kom till KB var han assisterande tränare i Strömtorp.

Första året i KB blev minst sagt lyckat och på frågan om han kommer fortsätta i laget nästa år säger han:

– Jag har ju ett två-årskontrakt och vi ska sätta oss ned med styrelsen. Och jag har ingen annan ambition just nu så vi räknar med att vi fullföljer det.

Tror ni att laget står sig bra i trean?

– Ja, om vi behåller truppen som den är nu så tror jag att vi klarar oss i trean. I alla fall i den trean som har varit i år är jag ganska säker på att vi hade klarat oss. Sen får vi se hur det ser ut nästa år. Men självklart siktar vi på att etablera oss.

”Bra för staden”

Uppflyttningen betyder att laget har tagit sig tillbaka till division 3 för första gången på fem år. Något som klubben har längtat efter och Blom tror att det också är bra för herrfotbollen i Karlskoga i stort.

– Karlskoga behöver ett lag högre upp och det är på tiden. Nu är det så många lag som ligger i divisionerna runtom också, så jag tror att det är bra för staden att vi fick upp ett lag så att det inte bara blir division fyra, fem.

– Vi får se vart det kan bära. Jag hoppas de flesta spelarna fortsätter nästa år och att vi kan få spetsa på truppen med några duktiga yngre talanger, säger Blom.

Stora glädjescener när KB säkrade seriesegern: "Otroligt skön känsla”LISTA: Namnen på alla 24 spelare som varit med om KB:s seriesegerKB:s serieseger säkrades – åter i division 3 efter fem års längtan

Artikeltaggar

FotbollKarlskogaKB KarlskogaNobelstadionStefan Blom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.