Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Moderaterna är största parti

Publicerad:
Debatten melllan Tony Ring (M) och Mika Takamäki (S) går vidare.
Debatten melllan Tony Ring (M) och Mika Takamäki (S) går vidare. Foto: Ylva Westerlund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Det är en viktig fråga”

Mika Takamäki har gjort det till sitt signum att medvetet missförstå och i vissa fall helt enkelt hitta på egna sanningar utifrån uttalanden som jag eller andra politiker i Alliansstyret gör.

Insändare som besvaras:

Insändare: Det är en viktig fråga

Att en vecka efter valet påstå att ”majoriteten lade sin röst på ett annat parti” är ett ytterst märkligt påstående. Vilket parti skulle det ha varit?

Faktum är att Moderaterna i Karlskoga är största parti och fick förtroende från nästan 1000 fler väljare i årets val, i Socialdemokraternas fall var det färre som röstade på S i år jämfört med 2018.

Att då försöka vränga på sanningen och dessutom bortse från det faktum att vi tillsammans med övriga Allianspartier samlar fler mandat i kommunfullmäktige nu jämfört med den förra mandatperioden tyder på en bristande förståelse av det faktiska valresultatet.

Med tanke på det ökade stödet från väljarna så är det svårt att tolka på något annat sätt än att en majoritet av de som bor i Karlskoga är nöjda och uppskattar den politik vi har fört de senaste fyra åren. Ett annat drag i Takamäkis retorik är att hitta motsatser och motsättningar i allt.

Det blir därför hart när omöjligt att försöka förklara för Takamäki att man samtidigt kan värna om såväl kommunens anställda som alla andra som vi faktiskt är till för – de som bor och verkar i Karlskoga. Den senaste mandatperioden har vi jobbat efter tron på att det är rätt väg framåt för Karlskoga och årets valresultat ger ett tydligt kvitto på att så är fallet.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

InsändareKarlskoga kommunKarlskoga kommun (org)KT-insändareÅsikter