Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Ridskolan i kläm när valrörelsen är över

Publicerad:
<strong id="strong-8a464aa8fe0021951bdf6cd20aafffc1">Jonas Sandström undrar om centerpartiet i Karlskoga menar allvar med att de vill stötta det lokala föreningslivet.</strong>
Jonas Sandström undrar om centerpartiet i Karlskoga menar allvar med att de vill stötta det lokala föreningslivet. Foto: NTB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under en längre tid har vi kunnat se tjusiga affischer med stora vallöften längs vägarna i vår kommun.

Vissa lovade satsningar på kultur och bättre vägar, andra att hela vår kommun ska kunna leva. Allt kläddes i fina ord om hur kommunen alla älskar ska tas vidare in i framtiden.

Men veckan efter att valaffischerna tagits ner och valstugorna forslats bort, dagar efter att man har poserat i tidningen och utropat sig som valvinnare kom verkligheten ikapp. Under onsdagens Kultur- och föreningsnämnd visade Centerpartiet vad de egentligen tycker om föreningslivet och hästnäringen i vår kommun.

Karlskoga Ridklubb har lidit hårt av pandemin. Inställda tävlingar och aktiviteter kombinerat med ett höpris som ökat närmare 35% försvårar deras möjlighet att låta så många som möjligt få uppleva ridsporten.

Det är viktigt att vi har en fungerande ridskola i vår kommun!

Alla har inte möjlighet att äga en häst själv och upprätta en stallplats på sin tomt. Det är den krassa sanningen. När vi Socialdemokrater under nämnden drev igenom att Karlskoga Ridklubb skulle få stöd för att kunna köpa in foder till sina djur var det med en chock vi såg hur Centerpartiet aktivt röstade emot detta.

Men tack vare att den styrande koalitionen ej var fulltaliga under mötet så lyckades vi Socialdemokrater få igenom vårt förslag. Nu kommer Karlskoga Ridklubb få stödet de behöver för att köpa in foder och även möjlighet att köpa en ny häst till ridskolan.

Jag hoppas att Centerpartiet bara är yrvakna efter valrörelsen, att de snart vaknar upp, och hänger med för att utveckla hela vår kommun under kommande mandatperiod.

Jonas Sandström, Socialdemokrat

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKarlskoga kommun (org)KT-insändareRidskola