Hoppa till huvudinnehållet

JUST NU: Problem med Länstrafikens app

Publicerad:
Den som vill åka med Länstrafiken rekommenderas att betala för sin biljett med kontokort ombord i stället för att använda appen, som just nu strular. Arkivbild.
Den som vill åka med Länstrafiken rekommenderas att betala för sin biljett med kontokort ombord i stället för att använda appen, som just nu strular. Arkivbild. Foto: Region Örebro län

Länstrafiken i Örebro län har stora problem med sin app. Det finns just nu inga specifika uppgifter om när strulet kan vara löst. (Uppdatering: Appen fungerar igen, se artikel i länken nedan)

Länstrafikens app fungerar igen

Just nu går det inte att söka efter busstider eller köpa biljetter i appen. Det gäller främst enkelbiljetter och i vissa fall periodbiljetter, uppger Länstrafiken på sin hemsida.

Den som har en giltig periodbiljett i appen måste köpa en ny biljett, förklarar Annelie Skinnars, kundservicechef, i en intervju med Nerikes Allehanda.

Skinnars rekommenderar att resenärer betalar för enkelbiljetter med bankkort ombord på bussen och att det finns möjlighet att få tillbaka mellanskillnaden, jämfört med vad det kostar i appen, genom att höra av sig till Länstrafiken via mejl.

– Även om man har en periodbiljett så ersätter vi det i efterhand, säger hon till NA.

Länstrafiken hoppades att appen ska börja fungera under tisdagen, men problemen verkar fortsätta under onsdagen.

Artikeltaggar

DigitaliseringLänstrafikenMobiltelefoniÖrebro länResorTransport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.