Hoppa till huvudinnehållet

Nisse Landgren blir konstnärlig ledare i Jazzradion

Publicerad:
Nisse Landgren har utsetts till konstnärlig ledare för Jazzradion i Sveriges radio P2.
Nisse Landgren har utsetts till konstnärlig ledare för Jazzradion i Sveriges radio P2. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Mannen med den röda trombonen, degerforsaren Nisse Landgren blir nu konstnärlig ledare för ”Jazzradion” i P2. Han ska utveckla jazzutbudet i kanalen samt låta studioorkestern Radiojazzgruppen återuppstå.

Det är från och med årsskiftet som Nisse Landgren ska börja utveckla jazzutbudet i radiokanalen, ett uppdrag som är tvåårigt.

I ett pressmeddelande säger Landgren att han är stolt över förtroendet och att han ska arbeta för att skapa ett större intresse för jazzrelaterad musik och nå ut till fler radiolyssnare.

Landgren är professor vid Musikuniversitetet i Hamburg och hedersdoktor vid Karlstads universitet.

Konstnärlig ledare har han varit i många sammanhang tidigare, bland annat för Jazz Baltica festival och Jazzfest Berlin samt Bohuslän Bigband.

Radiojazzgruppen, som ska återupplivas, bildades som studioorkester på Sveriges Radio 1967 och leddes av Arne Domnérus under det första decenniet och senare av Lennart Åberg. En stor del av den svenska jazzeliten har ingått i orkestern, bland andra Jan Johansson, Bengt Hallberg och Georg Riedel.

Artikeltaggar

FestivalerHamburgJazz BalticaKarlstads universitetNils LandgrenNöje/KulturRadioRadiojazzgruppenSverigeSveriges RadioSveriges Radio P2

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.