Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Alliansen har köpt in häst och foder till ridskolan

Publicerad:
Många unga är på ridskolan under sin fritid, något Alliansen vill gynna med inköp av en häst till verksamheten.
Många unga är på ridskolan under sin fritid, något Alliansen vill gynna med inköp av en häst till verksamheten. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Svar till Jonas Sandström och Ridskolan i kläm när valrörelsen är över.

Jonas Sandström påstår i en insändare att Centerpartiet och Alliansen inte skulle vilja stötta det lokala föreningslivet. Inget kan vara mer fel.

Ridskolan kommer inte i kläm, det är ett helt felaktigt, då Alliansen röstade för ett inköp av en häst.

Centerpartiet och Alliansen tycker det är viktigt med ridsporten ur ett jämställdhets perspektiv. Många unga tjejer mår bra av att ha ett intresse och ett engagemang i sporten.

Att handskas med hästar ger mer än så det är en livsstil och för många ett intresse genom hela livet, det skapar välmående. Därför tycker vi att det ska köpas in en häst och hjälp till foder. Innan valet, till exempel vid skoldebatten för Möckelngymnasiet, utlovade kommunstyrelsens ordförande Tony Ring finansiering till inköp av en häst till Karlskoga ridklubb.

Nu hör det till saken att finansieringen tas från kommunstyrelsens pott för oförutsedda utgifter för föreningslivet, som skapades för att stödja föreningar som drabbats hårt under Coronapandemin.

Då kommunstyrelsen kommer ha möjlighet att finansiera 100.000.- leder yrkandet från Socialdemokraterna till en brist i finansieringen.

Kultur- och fritidsnämnden, som den numera heter, har skickat sitt beslut till Kommunstyrelsen och vi kommer att finansiera köp av häst samt foder som vi lovat.

Hur sedan Socialdemokraterna tänker sig finansieringen av den ofinansierade delen ska bli mycket intressant att få ett svar på.

Många unga är på ridskolan under sin fritid, något Alliansen vill gynna med inköp av en häst till verksamheten.

Inga-Lill Andersson (C), 1:e vice ordförande Kommunstyrelsen

Artikeltaggar

FinansieringInga-Lill AnderssonInsändareKarlskogaKulturLivsstilRidningTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.