Hoppa till huvudinnehållet

Hittade DNA efter inbrott i bil

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Foto: Johan Nilsson/TT

När bilägaren kom ut på morgonen upptäckte han att det varit inbrott i bilen. Polisens tekniker hittade DNA i bilen och det kunde knyta en man i 25-årsåldern till inbrottet.

Bilägaren har i förhör berättat att han parkerade aktuellt fordon på Häsängen i Karlskoga vid midnatt natten mellan den 15-16 augusti 2020. När han sedan på morgonen skulle ta bilen fann han att rutorna var krossade och att två högtalare, två slutsteg och en verktygslåda stulits. Han ringde då till polisen.

Polisen påträffade sedan mannens blod i bilen och kunde då koppla honom till inbrottet och stölden.

Mannen, som är från Kopparberg, dömdes för det aktuella tillfället för stöld. Vid samma rättegång dömdes mannen för ytterligare en stöld, två fall av ringa narkotikabrott, skadegörelse och ringa stöld till två månaders fängelse.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFängelseHäsängenKarlskogaSkadegörelseStölderÖrebro tingsrätt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.