Hoppa till huvudinnehållet

Nyckelspelaren stannar – även om DIF skulle åka ur: ”Älskar den här klubben”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson inför segern hemma mot Sundsvall 27 augusti. Foto: AXEL BOBERG

Sebastian Ohlsson har skrivit ett nytt treårsavtal med Degerfors IF – ett avtal som gäller även om klubben skulle åka ur.

– Jag älskar den här klubben och allt med den, säger backen.

Ohlsson återvände till Degerfors IF inför 2020, skolades om från mittfältare till back och har varit en av lagets bästa spelare sedan dess.

Treårskontraktet löpte ut vid årsskiftet och Ohlsson hade hela tiden sin önskan om framtiden klar för sig.

– Patrik sa till mig redan i våras, att han skulle börja kolla på ett kontrakt. Sen har det dragit ut på det. Våra prestationer, kanske. Det har nog behövt vara prio på annat, säger Ohlsson.

– Det här har jag ju velat ända sedan det kom upp på bordet, egentligen. Det var inte mycket att fundera på. Skönt att det är klart. Nu är det bara fokusera på resten av säsongen. Så att man får fortsätta i allsvenskan.

”Inget som hindrade mig”

Kontraktet är, som konstaterat, skrivet som så att nyckelspelaren blir kvar även om klubben skulle degraderas till superettan.

– Det var inget som gjorde att jag ville vänta med påskriften. Jag älskar den här klubben och allt med den. Omklädningsrummet, allt... Det är klart jag hoppas att vi spelar i allsvenskan, men det var inget som hindrade mig från att skriva på.

Ohlsson hann inte få något anbud från någon annan klubb vidareförmedlat av sin agent.

– Jag är inte inne i den delen av min karriär där jag sitter och väntar och hoppas på något heller. Jag trivs så pass bra här. Jag har familj här nu och vi har köpt bostad. Vi känner oss på plats här. Det hade varit tuffare att lämna nu än tidigare.

Vad betyder kontraktslängden för dig, tre år?

– Det är bara skönt med ett långt kontrakt, det var det jag ville. Det är skönt att veta att man spelar här i tre år till. Man börjar ju ändå komma upp i ålder lite grann.

Ohlsson fyller 30 på nyårsafton.

– Jag har trivts bra här i fem år tidigare och ser fram emot de här tre åren.

Ser du sig själv spela i Degerfors i resten av karriären?

– Som jag har trivts så skulle jag inte må dåligt över det. Det är inte omöjligt, men det är svårt att uttala sig för så långt framåt.

Ohlsson har spelat 90 minuter i de allsvenska matcher han har varit tillgänglig för under säsongen – och har varit lagkapten i ett flertal av dessa.
Ohlsson har spelat 90 minuter i de allsvenska matcher han har varit tillgänglig för under säsongen – och har varit lagkapten i ett flertal av dessa. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Hovaprodukten hoppas få fira sitt nya kontrakt med en skräll hemma mot tabellettan Djurgården på lördagskvällen.

– Det hade varit jäkligt trevligt, faktiskt. En liten whisky på kvällen sen också så blir det jättebra, säger han med ett skratt.

Nöjd sportchef

Patrik Werner är också väldigt tillfreds med parternas nya avtal.

– Jag tycker det är en väldigt bra allsvensk spelare. Han spelar med små marginaler, det är ju en gammal mittfältare. Man får hjärtat i halsgropen ibland, men i det stora hela är han väldigt viktig för både vårt försvar och anfall.

Sportchefen utvecklar:

– Han bygger upp mycket av vårt anfallsspel och är även bra i försvarsspelet, bra i egen box och har bra storlek. Han har varit jättebra, det är glädjande att han är kvar.

Är du nära någon ytterligare kontraktsförlängning?

– Nej, det kan jag inte säga att jag är.

Degerfors IF har nu nio spelare på utgående avtal, enligt fotbollssajten transfermarkt.com.

Inlånade Alfie Whiteman, Gustaf Lagerbielke och Omar Faraj är inräknade bland dessa.

– Det är klart vi vill ha alla på avtal, men det brukar ju vara en del som går ut varje år. Vi har väl försökt prata med Carlén, men han vill avvakta. Vi har några andra utgående också, men kontraktsläget ligger lite på is överlag.

Kontraktsläget

Utgående kontrakt: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Gustaf Lagerbielke, Anton Kralj, Adam Carlén, Erik Lindell, Johan Bertilsson, Adhavan Rajamohan, Omar Faraj.

Kontrakt över 2023: Gustav Granath, Sean Sabetkar, Ronald Mukiibi, Christos Gravius, Justin Salmon, Daniel Krezic, Joe Gyau, Nikola Djurdjic.

Kontrakt över 2024: Oscar Wallin, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Albin Mörfelt.

Kontrakt över 2025: Sebastian Ohlsson.

Fotnot: Inlånade Alfie Whiteman (Tottenham), Gustaf Lagerbielke (Elfsborg) och Omar Faraj (Levante) har kontraktstid kvar i klubbarna de är utlånade ifrån.

Källa: transfermarkt.com

Carlén om otippade mötet med Edvardsen: ”La lite gliringar”Nästintill skadefri trupp i Degerfors: ”Ser oförskämt bra ut”Sillyexperten om DIF:s succélån ”Har scoutats av flera klubbar i Italien”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollPatrik WernerSebastian OhlssonStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.