Hoppa till huvudinnehållet

Klassvärvning av Degerfors IBK: ”Karlskogas bästa spelare förra säsongen”

Publicerad:
Spelande sportchefen Robin Göransson och prestigevärvningen Alexander Parmhed. Foto: Degerfors IBK

Degerfors IBK har landat en jätteförstärkning i Alexander Parmhed.

– Det är en klassvärvning. Han var ju Karlskogas bästa spelare förra säsongen, säger spelande sportchefen Robin Göransson.

Degerfors IBK slutade femma av åtta lag i division 5 östra den gångna säsongen.

Efter tidigare lagkaptenen Alexander Parmheds återkomst blickar laget nu uppåt, mot en bättre tabellplacering den här säsongen.

– Absolut, det kommer vi kunna göra. Hans kedja kommer bidra med många poäng och mål. Den kommer kunna gå in och avgöra matcher. Det kommer vara en stor förändring, säger sportchef Göransson.

”Bättre spetskvalité”

Parmhed, 28, lämnade Degerfors när laget åkte ur division 3 våren 2017.

Centern fortsatte sitt innebandyspelande i KIB, där det blev 22 poäng på 17 matcher i division 2 och en femteplats i interna poängligan förra säsongen.

Parmheds poängmässigt bästa säsong hittills är 2019–2020. Han gjorde då 37 poäng på 17 matcher och blev framröstad till årets center av seriens tränare.

– Truppen ser bra ut, vi är många på träningarna. Förra året hade vi lite tunt i spetsen, om man säger så. I år har vi lite bättre spetskvalité. Vi kommer ha två riktigt bra, offensiva femmor och en tredjefemma som kommer gå in och döda tid, säger Göransson.

– Vi har föryngrat också. Jag är nästan äldst i truppen nu och så gammal är jag ändå inte även om kroppen säger något annat ibland, fortsätter 32-årige Göransson med ett skratt.

Har tappat sin poängkung

Peter Persson är ny tränare och kommer närmast från föreningens damlag.

Degerfors IBK har hittills presenterat följande klara spelare inför säsongen på sin Instagram: Robin Göransson, Anton Kotikangas, Axel Kotikangas, Victor Minstedt, Felix Benjaminsson, Benjamin Ajvazi, Filip Tuohino, Joakim Fällman och Mikael Wreder.

På minussidan finns ett tungt tapp i poängkungen Christoffer Stenström, som har lämnat för IBK Björkås.

Artikeltaggar

Alexander ParmhedDegerfors IBKInnebandy

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.