Hoppa till huvudinnehållet

KIB rasade ihop i tredje perioden: ”Det här får nog vi ledare ta på oss”

Publicerad:
Lagkaptenen Tim Edström deppar efter ett av Skattkärrs mål i första perioden.
Lagkaptenen Tim Edström deppar efter ett av Skattkärrs mål i första perioden. Foto: Dennis Pavlovic

KIB:s huvudtränare Tomas Gustafsson var självkritisk efter lagets sena tapp från 8–7 till förlust med 9–12 mot Skattkärr.

– Vi matchade in tredjelinan igen. Det kanske var dumt av oss tränare, de hade suttit ett tag, säger Gustafsson.

Karlskoga IB låg under med 5–7 inför tredje perioden, men vände till 8–7 efter tre mål på drygt två minuter.

Fördelen var åter hemmalagets, men matchen fortsatte dessvärre för KIB:s del att svänga.

Prick tre minuter senare inledde i stället Skattkärr en svit med fem mål på 3.31.

Det var kring den här delen av matchen som tränare Gustafsson var självkritisk efter förlusten med 9–12 mot Skattkärr, som liksom KIB har ambitioner om topp fyra och playoff mot division 1.

– Vi gjorde det bra som faktiskt klev både ifatt och förbi. Vi hade gått på två linor en stund. Vi matchade in tredjelinan igen och kanske var det dumt av oss tränare. De hade suttit ett tag, säger Gustafsson.

– Med facit i hand skulle vi nog konsekvent ha legat kvar på två kedjor. Man kan väl egentligen säga att tredjelinan inte riktigt fick chansen att prestera. Klart man vill prestera när man kommer in igen och det blev bolltapp på fel ställen. Det här får nog vi ledare ta på oss. Vi lyckades inte bibehålla momentum.

Huvudtränaren Tomas Gustafsson under hemmapremiären mot Skattkärr.
Huvudtränaren Tomas Gustafsson under hemmapremiären mot Skattkärr. Foto: Dennis Pavlovic

Förlusten var KIB:s andra raka efter 5–8 i förra fredagens premiär borta mot Skoghalls IBK U.

– Med tanke på hur försäsongen såg ut hade jag väl egentligen tänkt sex poäng och inte noll. Samtidigt vet jag av erfarenhet att säsongen är lång och att man inte får fastna för mycket vid två förluster, säger Gustafsson.

– Vi vet att vi kan. Egentligen är jag inte orolig för om vi ska kunna vända trenden. Nu handlar det mer om att få alla spelare i träning igen. Det har varit jättebra driv på träningarna.

KIB saknade en hel del spelare, däribland Lucas Edgren som har opererats och väntas vara ur spel i mellan fyra och sex veckor.

– Jag tycker ändå att vi gav oss själva chansen inför sista. Det visar på en kollektiv styrka som vi kommer ha användning av framåt. Det ändå tidigt in på säsongen.

KIB föll trots fyra nya poäng (2+2) av Hampus Helj.
KIB föll trots fyra nya poäng (2+2) av Hampus Helj. Foto: Dennis Pavlovic

Mål, KIB: 1–0 Kevin Björklund (Hampus Helj), 2–2 Martin Frisk (Carl-Albin Larsson), 3–5 Carl-Albin Larsson (Tim Edström), 4–6 William Grefve (Robin Sjöström), 5–6 Tim Edström (Hampus Helj), 6–7 William Grefve (Tim Strömgren), 7–7 Hampus Helj (Gabriel Björkman), 8–7 Hampus Helj (Gabriel Björkman), 9–12 Kevin Björklund (Gabriel Björkman)

Artikeltaggar

InnebandyKarlbergshallenKarlskoga IBTomas Gustafsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.