Hoppa till huvudinnehållet

Spela padel och samla in pengar för två viktiga saker

Publicerad:
Mäklare Johan Bergling och Henrik Lindstedt, på Möckelnföretagen, är duon som står bakom årets upplaga av Tits&Balls, padeltävlingen som samlar in pengar till forskningen kring prostata- och bröstcancer. Till höger Daniel Hermansson, platschef på WAP i Karlskoga, där arrangemanget avgörs. Den trötta lillkillen heter Otto.
Mäklare Johan Bergling och Henrik Lindstedt, på Möckelnföretagen, är duon som står bakom årets upplaga av Tits&Balls, padeltävlingen som samlar in pengar till forskningen kring prostata- och bröstcancer. Till höger Daniel Hermansson, platschef på WAP i Karlskoga, där arrangemanget avgörs. Den trötta lillkillen heter Otto. Foto: Anders Hestad

Den 25 och 26 november har alla padelintresserade möjlighet att förena nytta och nöje med en en hel del allvar.

Då avgörs nämligen Tits&Balls, ett event för att samla in pengar för forskningen kring prostata- och bröstcancer.

Två gånger tidigare har Balls Padel avgjorts i Karlskoga.

– Då samlade vi in totalt 30 000 kronor, vilket vi var jättenöjda med, berättar Johan Bergling, som var en av arrangörerna då.

Men pandemin har satt stopp för evenemanget under ett par år, men nu är det alltså dags igen.

Och nu gör man det med ett utökat upplägg.

– Nytt för den här gången är att insamlingen också gäller till forskning för bröstcancer. Det känns helt naturligt eftersom padel är en sport där kvinnorna blir allt fler. Vi får ett bredare fokus helt enkelt, säger Johan.

Fyra klasser

Tävlingen, Tits&Balls, spelas alltså den 25 och 26 november i WAP-hallen i Storängen.

– Ambitionen är att samla 64-lag i totalt fyra olika kategorier - Happy Amateur, Happy Player, Happy Mix och Happy Pro, berättar evenemangskollegan Henrik Lindstedt på Möckelnföretagen.

– Alla klasser är dessutom öppna och uppmuntrar till mixspel.

Fredagens klasser riktar främst in sig på de som inte spelar padel till vardags, och de som kanske inte känner att man är redo att tävla, men som ändå vill prova på.

– Alla kan verkligen vara med. Sätt ihop lag på jobbet eller med någon granne, menar Henrik.

Men det allra viktigaste är givetvis att vi samlar in pengar för forskningen kring prostata- och bröstcancer
Henrik Lindstedt

Johan och Henrik vill poängtera att själva tävlingsmomentet inte är det viktigaste.

– Det här är bara på skoj, alla som ställer upp ska ha roligt. Men det allra viktigaste är givetvis att vi samlar in pengar för forskningen kring prostata- och bröstcancer, säger Henrik.

På fredagen kommer det också att finnas utställare i padelhallen, företag som betalar till insamlingen för att profilera sig och kanske visa upp sina produkter.

– Det kommer att finnas en hel del intressant att titta på, menar Henrik.

På lördagen avgörs klasserna för de mer erfarna spelarna.

– Några riktigt duktiga par kommer säkert att vara med.

Hög med pengar

Insamlingsmålet är högt satt.

– Segraren i varje klass, det är fyra stycken, ”får” 15 000 kronor var att skänka till forskningen. Sedan hoppas vi självklart att få in mer pengar efter auktionen, som äger rum i samband med lördagskvällens bankett, och där vi säljer produkter som företag har skänkt.

Till sist, vad hoppas ni på nu inför evenemanget Henrik och Johan?

– Att alla platser går åt och att många företag, och kanske också privatpersoner, går in och sponsrar tävlingen med produkter eller en slant. Det skulle vara otroligt trevligt att kunna skänka en riktigt stor ”hög” med pengar till forskningen kring prostata- och bröstcancer.

– Alla bidrag är viktiga, det gör verkligen skillnad.

Här går du vidare om du ha information om evenemanget eller vara med och padla i Tits&Balls.

Artikeltaggar

ForskningHenrik LindstedtInsamlingarKarlskogaMöckelnföretagenPadelStorängenTeknik och vetenskap

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.