Hoppa till huvudinnehållet

Galet kvaldrama – hoppet lever för KSK: ”Underbart – annars hade vi varit borta”

Publicerad:
Conny Arkeland är tränare för Karlskoga SK. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga SK spelade 1–1 borta mot FBK Karlstad 2 efter en sen straffkvittering. En kvittering som gör att hoppet lever för KSK som nu har ett bra utgångsläge i sista kvalmatchen.

Karlskoga SK hamnade på kvalplats i division 4 och nu kvalspelar laget mot IF Örnen och FBK Karlstad 2 i ett gruppspel där endast ett lag får lira division 4 nästa säsong.

KSK:s första kvalmatch spelades under fredagskvällen på bortaplan mot FBK Karlstad 2 och det blev en riktig rysare. Karlskoga SK var minuter från förlust och respass ur division 4. Men Jalal Jaemz fixade 1–1 på straff vilket också blev slutresultatet, och division 4-hoppet lever för KSK.

– Det var en tajt match. Det märktes att det gällde väldigt mycket för båda lagen, säger KSK-tränaren Conny Arkeland och fortsätter:

– FBK gjorde 1–0 omkring 60:e minuten och då kände man lite frustration. Men vi flyttade upp spelare och gick ner till en trebackslinje. Vi bytte in Ludwig Bergenhem som gjorde en riktigt bra prestation och kom igenom deras försvar och in i straffområdet där han blev fälld så vi fick en straff i typ 85:e minuten. Jalal Jaemz gjorde mål på straffen till 1–1. Det var underbart skönt, för annars hade vi varit borta.

– Om FBK vunnit och stått på fyra poäng hade vi inte kunnat komma ikapp i sista kvalmatchen mot Örnen. Det blev mycket känslor i slutet för båda lagen.

Hur nöjd är du med er insats totalt sett?

– Vi spelade disciplinerat och följde matchplanen, säger Arkeland och tillägger:

– Hela laget får beröm. Och jag vill framhäva Bergenhems prestation som gav oss straffen, det var jättebra gjort. Han hade nog varit inne på planen i typ fem minuter. Vår målvakt Sigge Jakobsson gjorde också en riktigt bra match.

Örnen väntar i ny rysare

Med en kvalmatch kvar har Karlskoga SK nu goda möjligheter att vinna kvalet.

– Ja, vid vinst eller kryss mot Örnen så är det klart för oss. Örnen spelade 0–0 i sin första kvalmatch medan vi spelade 1–1 nu vilket gör att kryss räcker för oss tack vare fler gjorda mål. Det blev ett jättebra utgångsläge för oss nu.

KSK möter IF Örnen på hemmaplan på lördag 15 oktober.

Artikeltaggar

Conny ArkelandDivision 4 VärmlandFBK KarlstadFotbollKarlskoga SK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.