Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstränaren efter en poäng: ”Får vara nöjda”

Publicerad:
Degerforstränaren Andreas Holmberg.
Degerforstränaren Andreas Holmberg. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerforstränaren Andreas Holmberg var besviken över insatsen. Framför allt över andra halvlek.

– Där var vi inte bra nog. Vi kändes rädda och blev passiva, säger han.

Degerfors har, efter lördagens kryss, fyra raka matcher utan vinst mot Sirius.

– Vi var förberedda på en tuff match. I den första halvleken tycker jag att vi snuddade på en bra prestation. Jag tycker att vi drev den även om vi inte hade mer boll. Däremot hade vi förtvivlat svårt att skapa målchanser. Där gjorde vi det inte tillräckligt bra. Samtidigt gjorde Sirius ett jättebra försvarsarbete. Dom var tajta i egen box vid inlägg, säger Holmberg.

Han fortsätter:

– I den andra halvlek var vi inte bra nog. Vi kändes rädda och blev passiva. Sirius driver matchen och vi hade mängder med tekniska misstag. Vi fick inte till speluppbyggnaden och fick mest koncentrera oss på att kampas. Vilket vi gjorde på ett bra sätt. Positivt är att vi höll en ny nolla. Som matchen såg ut får vi vara nöjda med en poäng. Sirius hade fler heta målchanser än oss.

”Mörkt moln”

Sirius tränare Daniel Bäckström sa så här på presskonferensen.

– Att åka till Degerfors och spela mot Degerfors i det här läget som det presterats resultat så fattar alla att det inte är någon lätt uppgift. Dessutom har vi i Sirius något mörkt moln som hänger över oss. En poäng här på förhand och en hållen nolla är jag jättenöjd över. Vi försvarade oss på ett fantastiskt sätt hela matchen.

– Med vetskapen om att Degerfors, för en vecka sedan, besegrade Djurgården här så är det ingen lätt match. Samtidigt var vi väldigt sugna att vinna och i dag är det nära. Bollen tog i ribban två gånger och vi brände ett friläge. Det grinar oss i ansiktet just nu. Jag tycker att vi skapade tillräckligt med situationer för att få med oss ett mål.

Sabetkar vill ha hjälp från topplagen: ”Hoppas dom gör jobbet”Dubbel besvikelse hos Örqvist – avstängd mot Elfsborg: ”Känns tomt”DIF:s bästa spelare mot Sirius: ”Ny fin insats med flera bra aktioner”

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IFDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.