Hoppa till huvudinnehållet

Sabetkar vill ha hjälp från topplagen: ”Hoppas dom gör jobbet”

Publicerad:
Sean Sabetkar gjorde en bra insats i backlinjen.
Sean Sabetkar gjorde en bra insats i backlinjen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Sean Sabetkar var åter i startelvan och bidrog till att Degerfors höll nollan för andra matchen i rad. Nu hoppas han på hjälp från topplagen.

– Vore ju kul om dom ville vinna SM-guld, säger han och syftar på Hammarby och AIK som tar emot bottenkonkurrenterna Varberg respektive Helsingborg.

Sean Sabetkar har fått begränsat med speltid under hösten och har vikarierat på ett förtroendeingivande sätt.

Under lördagen bidrog han starkt till att Degerfors höll andra raka nollan.

– Jag får se det ur två helt olika vinklar. Jag kom in från sidan igen, spelar 90 minuter och vi håller nollan. Där är jag nöjd. Men vi vann inte matchen och det väger över. Just nu är jag mycket förbannad, säger Sabetkar.

Han fortsätter:

– Det har, utan tvekan, varit utmanande. Jag har lärt mig hur jag ska agera både psykiskt och fysiskt. Jag känner mig i bra form sjukt nog. Vilket jag tycker att jag visade i dag. Alla vi mittbackar har en väldigt bra relation på och utanför planen vilket gör det enkelt att komma in och spela. Vi stöttar varandra.

”Stod och vägde”

I inledningen av matchen hade Sirius Sugita ett jätteläge.

– Vi diskuterade det i omklädningsrummet innan jag kom hit. Jag såg inte vad som hände eller hur bollen studsade till Sugita. Han fick ett halvt friläge. Det är klart att Sirius pressade på i början av matchen men jag tycker ändå att den stod och vägde. Vi drev på i vissa anfall och hade många farliga inläggslägen. Tyvärr gick bollen aldrig fram.

– I den andra halvleken tog Sirius över. Fast ändå inte. Det var som att dom var nöjda med krysset. Det var inte så att dom radade upp lägen. Sugita hade ett friläge och Stensson en nick i ribban.

Poängen kan visa sig vara väldigt viktig.

– Det är ju en klyscha att säga att man inte tittar tabellen. Men det gör jag. Det kanske inte är det smartaste men jag vill ha koll. Det är bara att hoppas på att ”Abdo” (Abdelrahman Saidi) och Hammarby gör jobbet. Det skulle vara skönt om topplagen ville hjälpa till.

Vad är det som inte fungerar offensivt i dag?

– Vi etablerade inte något anfallsspel på deras planhalva på det sättet som vi vill. Vi vände inte på spelet, slarvade och gjorde många tekniska misstag. Planen bjöd inte upp till dans heller men det är ingen ursäkt. Över hela banan gjorde vi det inte tillräckligt bra i dag.

– Vi är besvikna. Vi ville vinna och behövde vinna. På Stora Valla ska vi alltid vinna. Samtidigt höll vi nollan igen och är obesegrade i sex matcher. Det ger oss energi.

Storpublik när blekt Degerfors kryssade mot SiriusDIF:s bästa spelare mot Sirius: ”Ny fin insats med flera bra aktioner”Dubbel besvikelse hos Örqvist – avstängd mot Elfsborg: ”Känns tomt”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSean Sabetkar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.