Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Karlskoga efter förlängning mot Arvika

Publicerad:
Arvika IBF förlorade mot Karlskoga IB
Arvika IBF förlorade mot Karlskoga IB

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Karlskoga avgöra den jämna matchen borta mot Arvika i division 2 Värmland herr i innebandy. Slutresultatet blev 5-6 (1-1, 2-0, 2-4, 0-1). Matchhjälte blev Robin Sjöström, som gjorde det avgörande målet 56 sekunder in i förlängningen.

Karlskogas assisterande tränare Pierre Malmgren kommenterade matchen:

– Tajt match i två perioder som öppnar sig i tredje. Vi kommer in stark i tredje jobbar oss tidigt ikapp. Hamnar på nytt i underläge men utnyttjar ett powerplay och kvitterar. En stark laginsats där försvarsspelet funkar bra. Vi kommer in många skott täck och lyckas ofta hålla de utanför oss. Extra roligt att två unga spelare får avgörs matchen i sudden desto.

Första perioden var jämn. Karlskoga inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Tim Edström efter bara 24 sekunder, men Arvika kvitterade genom Pontus Westberg efter 17.22. I andra perioden var Arvika starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Linus Bergsten och Jimmie Peeters. Karlskoga var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Karlskogas Hampus Helj stod för fyra poäng, varav två mål. Arvikas Jimmie Peeters gjorde tre mål.

För tabellens utseende betyder det här att Arvika ligger på femte plats medan Karlskoga har niondeplatsen.

Lördag 22 oktober 15.00 spelar Karlskoga borta mot Hertzöga.

Artikeltaggar

Arvika IBFArvika SporthallDivision 2 VärmlandInnebandy

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.