Hoppa till huvudinnehållet

Par dömda för att ha odlat cannabis – luktade ända ut på gården

Publicerad:
Ett par i Storfors har dömts för att ha odlat cannabis i källaren. Arkivbild. Foto: Steve Helber

Ett par i Storfors har dömts för narkotikabrott efter att ha odlat cannabis i källaren till sitt hus. Kvinnan nekar till att ha haft kännedom om odlingen trots att poliserna på plats vittnat om att det luktade ända ut på gården.

Ett par i Storfors har dömts för narkotikabrott av Värmlands tingsrätt. Bägge döms till skyddstillsyn i olika omfattning. Kvinnan döms även för ringa narkotikabrott efter att det framkommit att hon tagit en narkotikaklassad tablett som hon inte har förskriven från läkare.

Mannen i paret ska enligt tingsrätten ha varit den som hade huvudansvar för odlingen och han döms till 160 timmar samhällstjänst samt skyddstillsyn. Om fängelse i stället hade utdömts motsvarar det sex månaders straff.

Kvinnan har nekat till brott, hon har hävdat att hon inte varit i källaren sedan de köpte huset och att hon ofta var borta och jobbade. Poliserna som var på plats i huset har vittnat om kraftig lukt av cannabis utanför huset och en ännu mer distinkt doft inne i huset. Kvinnan ska även ha handlat utrustning för odlingen.

Enligt domen ska det handla om minst 58 plantor cannabis som odlats. Paret ska även ha förvara 2 903,61 gram skördad cannabis.

Kvinnan i paret döms till villkorlig dom och 80 timmars samhällstjänst. Om fängelse skulle ha utdömts motsvarar det två månader.

De förhållandevis låga straffen motiveras med att paret lever ett i övrigt välordnat liv.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott, lag och rättCannabisFängelseNarkotikabrottSamhällstjänstStorforsVärmlands tingsrätt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.