H & M varslar – kan drabba butiker i Sverige

Publicerad:
En H&M-butik på Drottninggatan i Stockholm. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Klädjätten H & M kommer att varsla butikspersonal, rapporterar SVT.

– Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H & M:s butiker i Sverige, säger Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare på Handelsanställdas förbund till SVT.

I ett mejl till SVT skriver företagets pressavdelning:

”Vi har tidigare idag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H & M-butiker i Sverige”, skriver Anna Wittbjer, pressansvarig vid H & M i Norden.

I samband med den senaste delårsrapporten meddelade H & M att bolaget skulle lansera ett sparpaket på två miljarder kronor. På frågan från TT om den svenska verksamheten skulle omfattas, svarade vd:n Helena Helmersson:

– Ja, i och med att vi inte pratar om butiksledet utan mest den centrala organisationen och den största organisationen ligger i Sverige. Det är däremot för tidigt att säga något om antalet tjänster.

Artikeltaggar

ArbeteBemanningButikerDrottninggatanH&MHandelHelena HelmerssonOrganisationerStockholmSverigeSVTVarsel

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare