Hoppa till huvudinnehållet

H & M varslar – kan drabba butiker i Sverige

Publicerad:
En H&M-butik på Drottninggatan i Stockholm. Arkivbild.
En H&M-butik på Drottninggatan i Stockholm. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Klädjätten H & M kommer att varsla butikspersonal, rapporterar SVT.

– Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H & M:s butiker i Sverige, säger Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare på Handelsanställdas förbund till SVT.

I ett mejl till SVT skriver företagets pressavdelning:

”Vi har tidigare idag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H & M-butiker i Sverige”, skriver Anna Wittbjer, pressansvarig vid H & M i Norden.

I samband med den senaste delårsrapporten meddelade H & M att bolaget skulle lansera ett sparpaket på två miljarder kronor. På frågan från TT om den svenska verksamheten skulle omfattas, svarade vd:n Helena Helmersson:

– Ja, i och med att vi inte pratar om butiksledet utan mest den centrala organisationen och den största organisationen ligger i Sverige. Det är däremot för tidigt att säga något om antalet tjänster.

Artikeltaggar

ArbeteBemanningButikerDrottninggatanH&MHandelHelena HelmerssonOrganisationerStockholmSverigeSVTVarsel

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.