Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoging bakom tv-satsning

Publicerad:
Karlskogingen Magnus Lekberg och programledaren Beppe Singer är det som står bakom idén att göra tv av tidningen Kamratposten.

Klassiska tidningen Kamratposten blir snart även ett tv-program. "KPTV", som programmet heter, har snart premiär på strömningstjänsten C More.

Karlskogingen Magnus Lekberg och programledaren Beppe Singer är det som står bakom idén.

46-årige Magnus Lekberg, som började sin mediakarriär på Karlskoga Tidning, har under många år arbetat med tv, framförallt som producent.

Det senaste projektet, att göra tv av tidningen Kamratposten, föddes i Magnus trädgård för drygt ett år sedan.

Tillsammans

– Beppe Singer, som bland annat varit programledare för ”Hjärnkontoret”, och jag är kompisar och har barn på samma skola. Vi satt och spånade lite tillsammans och resultatet blev att det skulle vara kul att tillsammans göra tv av tidningen Kamratposten, säger Magnus.

Och fortsätter:

– Vi tog kontakt med Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman och C More. Alla berörda tyckte det var en bra idé och på den vägen är det.

Programledaren Beppe Singer tillsammans med Chantalle Quinonez, Max Tjernström, Alice Clerkestam och Dennis Boric.
Programledaren Beppe Singer tillsammans med Chantalle Quinonez, Max Tjernström, Alice Clerkestam och Dennis Boric. Foto: Jakob Dahlström/C More

Magnus har varit redaktör för "KPTV", där Nexiko är produktionsbolag, och alla åtta avsnitten är nu inspelade och i stort sett klara.

– Vi är otroligt nöjda med resultatet. Jag hoppas verkligen att det går hem hos målgruppen.

Magnus berättar att det är ett magasinprogram för barn.

– Avsnitten ska behandla typiska KP-ämnen, från pinsamma föräldrar och kompiskärlek till mobbning och sorg. Det blir en mix av allvar, djup men självklart också en hel del flams och andra kuligheter. Allt detta i studiomiljö, varvat med inslag.

Självklar idé

Avsnitten får också kända gäster, som komikern Nour El Refai och youtubarna Tomu och Yumi.

Programledaren Beppe Singer har som många andra växt upp med KP.

– Samtidigt som tidningen hade glimten i ögat erbjöd de en axel att luta sig mot i en läskig värld. Hos dem fanns en kombination som jag och många barn behöver – och verkligen just nu. När jag och kompisen Magnus Lekberg fick idén om att utvidga tidningen med ett tv-program kändes den självklar, säger han till DN.

"KPTV" har premiär den 28 oktober.

Kamratposten

Kamratposten firar 130 år i år. Tidningen startades våren 1892 av läraren Stina Quint och hette då Folkskolans barntidning, men bytte 1950 namn till Kamratposten. Sedan dess har tidningen varit KP med generationer av barn över hela Sverige.

Artikeltaggar

Beppe SingerC MoreKamratpostenKPTVMobbningNöje/KulturNour El-RefaiPremiärerSkådespelareStina QuintTidningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.