Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsbacken ställs mot sina lagkamrater: ”Spännande match för honom”

Publicerad:
Gustaf Lagerbielke, som är utlånad från Elfsborg till Degerfors.
Gustaf Lagerbielke, som är utlånad från Elfsborg till Degerfors. Foto: Jörgen Jarnberger

Gustaf Lagerbielke ställs på fredagskvällen mot Elfsborg, klubben som han är utlånad från.

– Det är en spännande match för honom. Jag tror han kommer vara fullt fokuserad och fullt laddad, säger tränaren Andreas Holmberg.

Gustaf Lagerbielke har varit en av Degerfors bästa spelare sedan utlåningen från Elfsborg.

På fredagskvällen är han tillbaka på Borås Arena som motståndare.

– Mina förhoppningar är att han ska göra en lika bra match som han har gjort i egentligen samtliga matcher sedan han kom, säger tränare Holmberg.

Lagerbielkes koppling till Elfsborg är starkare än ett år och åtta allsvenska framträdanden.

Hans morfar, Jan Waldenström, spelade i Elfsborg på 50- och 60-talet.

– Han var forward. Han gjorde något mål på Ullevi. Det tror jag är hans största merit, sa Lagerbielke i Studio Valla tidigare i höstas.

– Hela min mammas sida är från Borås. Jag hejade på Elfsborg som ung och kollade matcher. Jag har hängt en del där på somrarna.

Läget i truppen

Degerfors gör två ändringar i truppen jämfört med förra lördagens 0–0 hemma mot Sirius.

Rasmus Örqvist och Gustav Granath är avstängda.

Sebastian Ohlsson är i andra riktningen tillbaka efter avstängning och Adhavan Rajamohan är tillbaka efter att ha stått utanför av konkurrensmässiga skäl.

Tränarduon Solberg och Holmberg förfogar nu över en i det närmaste skadefri trupp.

Ronald Mukiibi är tillbaka i full träning efter lång skadefrånvaro, men står alltså fortsatt utanför truppen.

– Det är lite tidigt. Han har varit borta så länge, säger Holmberg.

”Lidit med honom”

Mukiibi har inte spelat i allsvenskan sedan 0–2 mot Kalmar i tredje omgången.

– Klart man har lidit med honom. Han vill väldigt mycket, men har inte kunnat vara med och bidra på planen. Det har varit mest synd om honom. Det är en spelare med stor rutin, det känns jättebra att han är tillbaka i full träning.

Degerfors har fyra raka förluster mot Elfsborg och förlorade, som bekant, vårmötet på Stora Valla med 0–6.

Upplever du någon extra revanschlust i och med 0–6-matchen?

– Det kan jag inte säga att jag gör. Jag ser varje match som en unik chans att ta tre poäng. Alla matcher är exakt lika viktiga och vi ska göra allt i vår makt för att ta tre poäng i morgon. Sen är det väl självklart att vi vill göra en jäkligt mycket bättre match mot dom än senast.

"Kommer stångas lite”

Tabellsjuan Elfsborg har gjort sig känt som ett lag som ofta spelar på kontring.

– Det kommer dom säkert göra i morgon också, men dom vill också pressa högt. Jag tror vi kommer stångas lite fram och tillbaka, att bollinnehavet kommer pendla. Vi är även trygga i vårt lite lägre försvarsspel.

Degerfors har tagit 22 poäng på 19 matcher sedan den förnedrande vårförlusten mot Elfsborg.

Brukslaget har varit det elfte bästa laget i allsvenskan efter den stjärnsmällen – från omgång sju och framåt.

– Vi ligger ju över snitt, över en poäng per match, i de matcherna. Vi har på nytt spelat som ett allsvenskt lag. Nu har vi sju obesegrade matcher med cupen, säger Holmberg.

– Det känns jättebra. Sen gäller det att inte tro att vi har åstadkommit något ännu – för det har vi inte gjort. Vi riktar in oss på kvalplatsen och på att fortsätta tävla i varje match. Vi har fem finaler kvar.

Truppen

Truppen mot Elfsborg: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Elyas Bouzaiene, Sebastian Ohlsson, Gustaf Lagerbielke, Sean Sabetkar, Erik Lindell, Anton Kralj, Christos Gravius, Adam Carlén, Justin Salmon, Joe Gyau, Johan Bertilsson, Nikola Djurdjic, Dijan Vukojevic, Omar Faraj, Diego Campos och Adhavan Rajamohan.

Utanför truppen: Rasmus Örqvist (avstängd), Gustav Granath (do), Ronald Mukiibi, Oscar Wallin, Daniel Krezic och Albin Mörfelt.

Artikeltaggar

Adhavan RajamohanAllsvenskanAndreas HolmbergBoråsBorås ArenaDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrGustaf LagerbielkeGustav GranathIK Sirius BKJan WaldenströmKalmarRasmus ÖrqvistRonald MukiibiSebastian OhlssonSportStora VallaTräningUllevi

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.