Hoppa till huvudinnehållet

Martin Brobergs lycka – från chockbesked till glädjebesked

Publicerad:
Martin Broberg.
Martin Broberg. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

För knappt en månad sedan kom chockbeskedet: ”du har testikelcancer”. Nu har fotbollsspelaren Martin Broberg från Karlskoga efter operation i stället fått beskedet att han ska se sig som frisk.

– Det är väldigt mycket bättre än jag och läkarna någonsin kunde tro, säger han till NA-sporten.

I den intervjun kommenterar han vidare:

– Jag har fått beskedet att jag ska se mig som frisk, även om man kommer att följa upp det här under två års tid, ska jag se mig som frisk under den här perioden.

NA-sporten skriver vidare att test som gjorts efter operationen då tumören togs bort visar att den är godartad.

Broberg kommer nu inte att behöva gå igenom någon cellgiftsbehandling.

– Jag har knappt kunnat bearbeta de här positiva beskeden, men det är klart att jag blev oerhört glad när jag fick beskedet, säger en lättad Martin Broberg till NA-sporten.

Lång rehabperiod

Broberg, som tidigare i höstas fyllde 32 år, är från början fostrad inom Karlskogafotbollen. Han hade knappt hunnit "slå” igenom i Degerfors lag i superettan innan han till 2012 års säsong värvades till allsvenska Djurgården.

Han anslöt till Örebro SK 2015. Förutom två säsonger i Odd i Norge har han varit ÖSK trogen sedan dess.

Broberg skadade sig svårt i ett knä, i förra höstens derby mot Degerfors IF, och har sedan dess jobbat hårt för att komma tillbaka till fotbollsplanen. Samtidigt som han den senaste tiden gått en, minst sagt, tuff kamp även vid sidan av fotbollen.

Klubbens besked: Karlskogingen drabbad av testikelcancer

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrDjurgårdenFotbollKarlskogaMartin BrobergÖrebro SKSjukvårdSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.