Hoppa till huvudinnehållet

Lagets fjärde allvarliga knäskada i år: ”Både korsband och menisk”

Publicerad:

RIK Karlskogas Sara Ringh får vara beredd på lång frånvaro från fotbollen.

– Det handlar om både korsband och menisk, meddelar tränaren Henrik Blennmark sedan laget drabbats av den fjärde allvarliga knäskadan i år.

Det var på en av de sista träningarna inför senaste matchen mot Älvsjö som Sara Ringh skadade sig.

Det blev ambulansfärd till Karlskoga lasarett.

Vidare undersökningar har visat att det, alltså, handlar om en allvarlig skada som gör att säsongen förstås är över.

Sara Ringh kom till RIK under säsongen efter att ha gjort fem mål på tolv matcher för Karlbergs division 1-lag under våren.

RIK förlorade med 3–6 mot Älvsjö och kan vara ur elitettan innan söndagens bortamöte med Bromölla, fyra omgångar före slutet, beroende på hur det går under lördagen.

Ännu en svår knäskada

Karlskogalaget har drabbats mycket hårt av just knäskador när chansen att spela i landets näst högsta serie kom. Det har självfallet bidragit till att det blivit många förluster och bottenkänning ända från första omgången.

Redan på försäsongen blev rutinerade försvarsklippan Hanna Sahlén skadad. Hon försökte spela i början på elitettan men det visade sig att det inte gick.

I somras tvingades även lagkaptenen, mittfältaren Jenny Tropp, inse att säsongen var över.

Och nu drabbade, alltså, oturen Sara Ringh.

Till det ska dessutom läggas att Christie Gray tvingats till ett längre uppehåll som även i hennes fall berott på en knäskada men hon har nu kommit tillbaka och toppar den interna skytteligan.

Revanschsuget RIK efter raset senast: ”Handlar om stolthet”RIK-spelare skadad på träning – fick föras till akutenLagkaptenens säsong över – operation väntarOperation för Sahlén – säsongen är över: "Tar det säkra före det osäkra”

Statistik om Sara Ringh

Artikeltaggar

FotbollRIK KarlskogaSara Ringh

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.