Hoppa till huvudinnehållet

Campos tröstade Elfsborgs straffsumpare: ”Han är en riktigt bra vän”

Publicerad:
Degerfors målskytt Diego Campos och Elfsborgs straffsumpare Michael Baidoo. Foto: JÖRGEN JARNBERGER

Tidigare lagkamraterna Diego Campos och Michael Baidoo pratade länge efter den oavgjorda matchen.

– Efter matchen är vi vänner. Det var en tuff situation för honom och jag önskar honom allt det bästa, säger Campos.

Diego Campos och Michael Baidoo representerade båda Jerv i norska andraligan 2020 och fann varandra.

På fredagskvällen ställdes de mot varandra i allsvenskan. Det blev en spännande match mellan lagen – och med de två vännerna i huvudroller.

”Ett fult mål”

Campos var tillbaka i startelvan efter två matcher som avbytare och gjorde matchens första mål i 58:e minuten.

– Bollen kom in i boxen och studsade. ”Niko” försökte skjuta och jag kom i vägen. Det var ett fult mål, men ett mål är ett mål.

– Jag är en offensiv spelare. Jag vill bidra så mycket jag kan och göra så många mål jag kan. Det var en härlig känsla.

Campos femte mål för säsongen var drygt tio minuter från att ge Degerfors en riktigt tung bortaseger och tre riktigt tunga poäng i bottenstriden.

Oscar Aga nickade in 1–1 i 84:e och det höll på att bli ännu värre för Campos och hans lagkamrater.

Michael Baidoo lade upp bollen på straffpunkten i 92:a minuten, men sköt högt, högt över och matchen slutade 1–1.

”Riktigt bra vän”

De två tidigare lagkamraterna pratade länge efter den delade poängen.

– Kanske hade jag inte pratat med honom om han hade gjort mål, säger Campos med ett skratt.

– Jag skojar. Han är en riktigt bra vän, han var den första jag ville prata med efter matchen. Jag visste att han led. Det var en tuff situation för honom och jag önskar honom allt gott.

Var det en jobbig kompissituation? Att hoppas på att han skulle missa straffen...

– Det är fotboll... Jag kom till honom och gjorde mål och han hade chansen i sista minuten. Men självklart bryr jag mig om laget på planen. Vi är inte vänner på planen, men efter matchen är vi vänner.

– Det var oturligt för honom, men jag tycker han var deras bästa spelare. Han skapade många chanser. Jag var glad att se honom och att de ger honom minuter. Han förtjänar det.

”Riktigt bra i första”

Campos summerar matchen:

– Det är ingen fantastisk känsla. Vi hade chanser att göra 2–0 och vi måste göra andra målet i den här typen av matcher. Annars kan allt hända.

– Vi spelade riktigt bra i första halvlek, första 35, och bra i perioder i andra. Det var synd att vi bara fick en poäng, men å andra sidan hade dom kunnat göra mål på straffen.

Hur var det att vara tillbaka i startelvan?

– När jag inte är där är jag inte nöjd. Jag pratar med tränarna och gör allt jag kan för att vara med där. Det är det jag jobbar för varje dag, inte för att komma in fem eller tio minuter. Det är inte det jag är här för.

– Men det är tränarna som tar besluten och när jag gör det, kommer in i fem eller tio minuter som mot Djurgården, så gör jag allt för att försöka vara mitt bästa jag. Jag var glad över att starta igen.

Vad tycker du om din egen insats?

– Jag tycker alla spelade bra. Det hade varit mycket härligare om vi hade gjort 2–0, men jag är glad över hur laget spelade och hur jag spelade.

En poäng för Degerfors efter dramatik – Elfsborg missade straff på stopptidDIF:s bästa mot Elfsborg: ”Storspelade”DIF-målvaktens glädje efter grova straffmissen: ”Det här var jätteviktigt”Degerfors kryssade mot Elfsborg – så var matchen minut för minutOavgjort för Lagerbielke i återkomsten: ”Steg i rätt riktning”Andreas Holmberg: ”Inte helt hundraprocentigt nöjd”

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrDiego CamposFotbollMichael BaidooOscar AgaSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.