Hoppa till huvudinnehållet

RIK-kaptenen opererad i onsdags: ”Inget bestämt om framtiden”

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Jenny Tropp.
Jenny Tropp. Foto: Tomas Nilsson

I onsdags opererades RIK Karlskogas lagkapten Jenny Tropp för den knäskada som stoppade hennes säsong redan i somras.

– Menisken i mitt högra knä visade sig vara mer trasig än vad läkaren trodde, berättar mittfältaren.

– Större delen av inre menisken, baksidan av den, togs bort. Dessutom upptäcktes en liten skada på korsbandet som jag opererat tidigare. Antingen kommer det att läka eller annars får det vara så, fortsätter hon.

Vid en jämförelse med korsbandsoperationen säger RIK-kaptenen:

– Den här känns som väldigt simpel.

”Huvudet vill...”

Hon är medveten om att det ändå väntar mellan tre och fyra månaders rehab innan hon är fullt återställd.

– Vi får helt enkelt avvakta och se hur mitt opererade knä svarar. Det är inget bestämt om framtiden, om jag ska fortsätta spela fotboll eller inte. Huvudet vill fortsätta spela, beroende på vad kroppen vill.

Hur länge kommer du att vara sjukskriven från jobbet?

– Jag tog ledigt några dagar. På måndag är jag igång igen. Det har sedan tidigare varit bestämt att jag ska ha innejobb, kontorsjobb, de närmaste sex veckorna så det kommer inte att vara några problem, svarar hon när tidningen når henne under helgen.

Saknat en ledare

RIK var efter en blytung start på seriespelet, som nykomlingslag i elitettan, kanske lite på gång när Jenny Tropp tvingades ge upp säsongen.

Utan henne på planen har RIK saknat en ledare på planen, speciellt då Viktoria Ström redan innan säsongen lämnade för Mallbacken och Hanna Sahlén i ett tidigt skede blev allvarligt knäskadad, och fortsatt att mest förlora vilket parkerat laget på nerflyttningsplats.

– Hur det än blir med fotbollen i framtiden var det roligt att testa i elitettan och känna att man räckte till även där.

Läs också

Artikeltaggar

FotbollHanna SahlénJenny TroppMallbackenRIK KarlskogaViktoria Ström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.