Hoppa till huvudinnehållet

VM-silver för Persson efter stenhård guldstrid – allt avgjordes i sista racet

Publicerad:
Mikael Persson har tidigare blivit världsmästare, i ungdomsklassen. Foto: Husqvarna Factory Racing

Karlskogakillen Mikael Persson har tagit VM-silver i E3-klassen. Han var bara tre poäng från guldet då allt avgjordes i samband med söndagens avslutande tävling.

Inför helgens avslutning på VM-serien, den sjunde tävlingshelgen under året, i Tyskland var det knapp fördel för 27-årige Persson i kampen med Brad Freeman från Storbritannien. Persson låg tre poäng före i sammandraget.

Lördagens tävling i Zschpau vanns av Freeman, närmast före Persson. Det betydde att det var utjämnat i sammandraget, att de båda konkurrenterna om VM-guldet gick in till sista dagens tävlande med ställningen 209–209.

Intensiv duell

Den av de båda som var snabbast under söndagen skulle, alltså, bli världsmästare.

Det blev en stenhård kamp, där varje sekund var ytterst viktig. Freeman kunde efter en intensiv duell, över hela året, med Persson stå som segrare.

Mästaren från 2021 slutade på 229 poäng medan utmanaren från Karlskoga, som i år kommit tillbaka storstilat i VM-sammanhang, kom upp i 226 poäng.

Avståndet ner till trean, italienaren Matteo Pavoni, var stort. Pavoni samlade ihop 178 poäng.

Sex raka andraplatser

Persson har under året tagit två segrar på 14 försök. Han har dessutom sju andraplatser, varav sex i följd som avslutning på säsongen.

Mot det ska ställas Freemans nio segrar men ingen ”pallplats” i övrigt.

Även om inte Persson nådde hela vägen fram till guldet har han ändå svarat för en mycket stark återkomst på VM-nivå.

Vi söker Mikael Persson för en kommentar

Artikeltaggar

Enduro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.