Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna frikänd från bengalöverlämning

Publicerad:
Kvinnan misstänktes för att ha lämnat över en så kallad bengal till en annan person när Degerfors spelade borta mot Varberg. Arkivbild. Foto: Poppe

En kvinna i 30-årsåldern hemmahörande i Karlskoga har vid Örebro tingsrätt frikänts från misstanke om brott mot ordningslagen.

Det var under matchen mellan Degerfors IF och Varberg på bortaplan i Varberg energi arena som en övervakningskamera fångat upp att den misstänkta Karlskogakvinnan ser ut att överlämna något till en annan person som i sin tur tänder en så kallad bengal.

Tingsrätten skriver i sitt domslut att på filmen som spelades upp under rättegången ser det onekligen ut som om kvinnan lämnade något. Men då det går en stund mellan händelsen och att personen tänder bengalen gör att det inte är ställt utom rimligt att det var kvinnan som överlämnade föremålet. Kvinnan frikändes därmed.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDegerfors IF HerrFrikändKarlskogaÖrebro tingsrättRättegångarVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.