Hoppa till huvudinnehållet

Mikael Persson efter VM-silvret: ”Grymt nöjd”

Publicerad:
Mikael Persson.

Mikael Persson åkte hem från Tyskland under måndagsmorgonen med ett VM-silver i bagaget.

Siktet är inställt på att fortsätta VM-satsningen även nästa säsong.

– Absolut! Men hur och vart kan jag inte uttala mig om ännu, säger han.

Karlskogaföraren Mikael Persson var i ledningen i E3-klassen i VM inför helgens avslutning i Tyskland.

Så här summerar han lördagens race:

– Jag inledde stelt och kom inte riktigt in i körningen som jag ville. Det strulade lite och Brad (Freeman) låg väldigt långt före mig tidsmässigt. Jag var inte besviken med insatsen men det var ändå ingen superdag. Jag kom in i det mer och mer under lördagen så känslan inför söndagen var ändå god.

Allt skulle komma att avgöras under söndagen. Ställningen var helt lika, 209–209.

– Jag hade ingenting att förlora utan tänkte bara att jag skulle ge allt jag har. Försöka matcha honom. Jag höll mig nära Brad relativt länge. Men under eftermiddagen drog han tyvärr ifrån.

”Gjorde allt jag kunde”

Det blev en jämn kamp där Persson till sist fick se sig besegrad.

– Jag gjorde allt jag kunde. Jag har helat tiden tagit små kliv uppåt och blivit bättre. Det var skitkul att avsluta VM-säsongen med årsbästa. Jag blev femma totalt. Det är jag grymt nöjd över.

– Ser man över hela säsongen har jag varit lite för mycket upp och ner. Men för att vara första VM-säsongen på några år jag nöjd.

Är du förvånad över att det gått så bra?

– Inför säsongen hade jag som mål att ta mig till topp tio. Jag slutade högre upp än vad jag hade förväntat mig. Men så fort jag varit med och nosat på högre placeringar så har målen ändrats. Det är kul att visa att jag kan mäta mig med dom allra bästa i världen.

Persson siktar på att köra vidare i VM även nästa säsong.

– Jag kan inte presentera någonting just nu.

Motivation finns det gott om efter VM-silvret.

– Eftersom jag inte kört i VM på fyra år skulle man kunna säg att jag ligger fyra år efter. Jag har varit med och hotat i toppen. Jag är jätteglad över att jag varit skadefri. Det hoppas jag att jag kan vara under hösten och vintern också. Då kan jag komma ännu mer förberedd till nästa säsong.

Persson har två stora tävlingar kvar den här säsongen – Gotland Grand National och Novemberkåsan.

Karlskogaföraren har vunnit GGN de två senaste åren och även Novemberkåsan 2021.

– Självklart kommer jag att göra allt jag kan för att vinna men det blir inte enkelt. Det finns många snabba och duktiga förare på hemmaplan.

VM-silver för Persson efter stenhård guldstrid – allt avgjordes i sista racetKonkurrenten om VM-guldet upp jämsides med Karlskogastjärnan inför sista dagenPersson kan ta karriärens andra VM-guld i helgen: ”Vore nästan overkligt”

Artikeltaggar

EnduroGotland Grand NationalMikael PerssonNovemberkåsanTävlingar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.