Hoppa till huvudinnehållet

Taxichaufför körde på 91-åring – åtalas

Publicerad:
Mannen åtalas i Värmlands tingsrätt. Arkivbild.
Mannen åtalas i Värmlands tingsrätt. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En taxichaufför åtalas efter att ha backat på en 91-årig kvinna och skadat henne allvarligt utanför en vårdcentral i Kristinehamn, rapporterar Värmlands Folkblad.

Mannen som körde taxin ska därefter ha hämtat en rullstol, lyft upp kvinnan från marken, rullat in henne till receptionen och sedan ha lämnat platsen.

– Jag kände en fruktansvärd smäll bakifrån, i ryggen, och jag knuffades framåt och till marken, sade kvinnan i förhör enligt VF.

Mannen har försvarat sig med att han inte trodde att det var så illa med kvinnan och uppger i förhör att hon tackade för hjälpen, men själv säger kvinnan att hon skrek "nej" flera gånger när mannen lyfte upp henne.

Enligt förundersökningen har kvinnan fått frakturer i revbenen, halskotan och ansiktet samt fått inre blödningar och svåra sårskador.

Mannen misstänks för vållande till kroppsskada men har nekat till brott. Han säger att olyckan berodde på brister i hans arbetsfordon.

Den åtalade mannen uppger bland annat att han hade dålig sikt bakåt då föregående förare av taxibilen inte tvättat rutorna och att sensorerna som finns bak på bilen "tjuter mest hela tiden för allt möjligt".

Artikeltaggar

BrottBrott & blåljusFörhörKristinehamnVållande till kroppsskadaVärmlands länVärmlands tingsrättÅtal

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.