Hoppa till huvudinnehållet

Centern ska leda styret i Laxå

Publicerad:

Det blir Centern som tillsammans med Kristdemokraterna och Vänsterpartiet bildar majoritet och kommunstyre i Laxå efter valet, det uppger na.se med hänvisning till ett pressmeddelande.

Under den förra mandatperioden var det Kristdemokraterna som var det starkare partiet i Laxå och styrde kommunen tillsammans med Centerpartiet och Miljöpartiet.

Nu tappade Kristdemokraterna stort i det här valet, från tolv till fem mandat, medan Centerpartiet, som blev den lokala vinnaren när partiet ökar från tre till åtta mandat, som tar den ledande rollen.

Det blir Vänsterpartiet som blir den tredje parten i samarbetet och med deras tre mandat får konstellationen majoritet i kommunfullmäktige.

– Jag är väldigt glad över det kommande samarbetet. Centern som största parti kommer att bidra med nytt ledarskap, nya idéer och intryck som delvis kommer från annat håll än det politiska, säger Håkan Larsson (C), i pressmeddelandet.

Läs också:

Valresultat: Så kan styret se ut i kranskommunerna

Artikeltaggar

CenterpartietKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKristdemokraternaLaxåMiljöpartietPolitikPolitiska system och ideologierVänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.