Hoppa till huvudinnehållet

Padelföretaget WAP i Karlskoga har gått i konkurs

Publicerad:
Anläggningen på bilden finns i Otterbäcken.
Anläggningen på bilden finns i Otterbäcken. Foto: Simon Svensson-Parenti

Förra året byggde företaget WAP, We are padel, nya stora lokaler vid Storängen i Karlskoga. Nu har de gått i konkurs.

Totalt handlar det om elva stycken padelhallar som har försatts i konkurs över hela landet. Samtliga hallar tillhör koncernen WAP, meddelar advokatbyrån Cirio under onsdagen.

Konkursförvaltare från Cirio är Karl Björlin och han har inte hunnit satt sig in i orsaken till konkursen.

– Besluten kom i tisdags och jag har precis börjat satt mig in i in i bolagets engagemang. Det vi gör nu är att utvärdera om vi ska driva verksamheten under en övergångstid. Vi omhändertar förteckningar och tillgångar och ser på om vi kan inleda en försäljningsprocess. Det är den informationen jag kan ge nu, säger Karl Björlin.

Företaget bakom We are padel heter Wap holding Örebro AB och driver ett sjuttiotal padelcenter i Sverige med sammanlagt runt 300 anställda. Fyra av padelhallarna ligger i länet, tre i Örebro och en i Karlskoga.

I Karlskoga byggde företaget under 2021 ett stor byggnad på strax över 3 000 kvadratmeter, tio banor inne och två utomhus. Men det höll bara i ett år.

Intresset för padel har minskat: ”Beror på olika faktorer”Padelcenter ska öppna i Karlskoga

Artikeltaggar

EkonomiKarlskogaKonkurserÖrebroOtterbäckenPadelStorängen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.