Hoppa till huvudinnehållet

Anmäler Karlskogaläkare för onormala antibiotikarecept

Publicerad:

En läkare i Karlskoga har anmälts som en patientfara till Ivo, Inspektion för vård och omsorg, efter att ha upptäckts ligga bakom omfattande förskrivning under mer än ett år av antibiotika till patienter på ett boende i Stockholm.

Medicinerna har hämtats av en person med fullmakt. Läkaren misstänks även för journalintrång.

Enligt regionens anmälan till Ivo sade läkaren upp sig i somras från sin tjänst på sjukhuset i Karlskoga och har fått sina behörigheter spärrade.

Artikeltaggar

InspektionerIvoKarlskogaOmsorgSjukvårdStockholmVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.