Insändarsvar: Behövs en extern utredning

Brott, lag och rätt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Signaturen ”Anonym” vill ha en extern utredning av tystnadskulturen i Karlskoga kommun.
Foto: ANNIKA AF KLERCKER / TT
Svar till insändaren ”Man vill utveckla organisationskulturen i positiv riktning”

Bra att kommunen vill utveckla organisationen i en positiv riktning och tar detta på allvar men det räcker inte.

Så länge ledningen och cheferna tillåts hålla varandra om ryggen så kommer också denna tystnadskultur kunna fortsätta pågå, med eller utan handlingsplan.

Insändare som kommenteras:

Vi blir uppmanade att ta kontakt, vilket vi gjort men man ville då lägga locket på och glömma det som varit för att tänka framåt och jobba på ett gott samarbete, men skadan är ju redan skedd och förtroendet för ledarskapet finns inte kvar!

Det är ju uppenbart att det brustit i ledarskapet och att en förändring vore på sin plats om man verkligen vill utveckla verksamheten till något positivt.

För vad kan vara mer förödande för verksamheten än ett dåligt ledarskap?

En raserad tillit är svår att bygga upp och det påverkar våra prestationer och inte minst vår arbetsmiljö vilket gör det svårt för oss att jobba mot vårt mål inom verksamheten.

Vår förhoppning nu är att det vi faktiskt försöker förmedla tas på allvar och om det finns fler som är utsatta att även de vågar göra sin röst hörd för att detta ska få ett slut och att en utredning startar av en extern part för att ge oss anställda de förutsättningar vi behöver ha för att kunna arbeta mot verksamhetens mål!

Anonym

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.