Hoppa till huvudinnehållet

Skadefritt Degerfors IF gör två ändringar i truppen:”Bra valmöjligheter”

Publicerad:
Degerforstränaren Tobias Solberg.
Degerforstränaren Tobias Solberg. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors IF har en helt skadefri trupp och gör två ändringar från senaste matchen mot Elfsborg. Ut går Anton Kralj och Adhavan Rajamohan. In kommer Gustav Granath och Rasmus Örqvist.

– Det är otroligt egentligen att vi behöver ställa sju spelare utanför truppen, säger tränaren Tobias Solberg.

Degerfors IF ställs inför två viktiga matcher den här veckan. IFK Göteborg hemma under torsdagskvällen och Helsingborg borta på söndag.

– Vi kan inte titta längre fram än IFK Göteborg. Det är klart att vi vet om spelschemat och har en plan för det. Vi kommer att ta ut det lag som vi tror har bäst chanser att vinna matchen. Vi har en god känsla och killarna är taggade, säger Solberg.

IFK Göteborg tog, efter fyra raka förluster, en stark 2–1-seger mot Malmö i måndags.

– Dom stod för en stark vändning. Det är ett hårt jobbande lag som fokuserade mycket på försvarsspelet. Dom är tunga på fasta situationer och i sitt kontringsspel. Där måste vi se upp.

– Annars behöver vi fortsätta på det som vi har jobbat med under en längre tid. Vi behöver ha ett gediget försvarsspel från samtliga spelare. Alla måste vara förberedda på att lägga ner extra löpmeter över hela planen. Om man såg matchen mellan Göteborg och Malmö var det inget skönspel. Planen bjöd inte riktigt till.

”Betydligt bättre”

Solberg tycker att Stora Valla ser bra ut.

– Betydligt bättre än Gamla Ullevi. Sedan vet man aldrig om den släpper. Det kommer att bli en hel del kamp- och duellspel. Där måste vi stå upp.

Degerfors har samtliga 25 spelare tillgängliga för spel.

– Självklart ger det oss väldigt bra valmöjligheter. Men samtidigt är det inte kul att ställa över sju spelare.

Truppen mot IFK Göteborg: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Elyas Bouzaiene, Sebastian Ohlsson, Gustaf Lagerbielke, Sean Sabetkar, Erik Lindell, Rasmus Örqvist, Christos Gravius, Adam Carlén, Justin Salmon, Joe Gyau, Johan Bertilsson, Nikola Djurdjic, Dijan Vukojevic, Omar Faraj, Diego Campos och Gustav Granath.

Utanför truppen: Filip Järlesand, Ronald Mukiibi, Oscar Wallin, Daniel Krezic, Albin Mörfelt, Adhavan Rahamohan, Anton Kralj.

DIF-supporterns vändning i tränarfrågan: ”Kanske visade sig felaktigt”

Artikeltaggar

Adam CarlénAdhavan RajamohanAlbin MörfeltAlfie WhitemanAnton KraljChristos GraviusDaniel KrezicDegerforsDegerfors IF HerrDiego CamposDijan VukojevicElyas BouzaieneErik LindellFilip JärlesandFotbollGamla UlleviGöteborgGustaf LagerbielkeGustav GranathHelsingborgIFK GöteborgJeff GalJoe GyauJohan BertilssonJustin SalmonMalmöNikola DjurdjicOmar FarajOscar WallinRasmus ÖrqvistRonald MukiibiSean SabetkarSebastian OhlssonSportStora VallaTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.