Hoppa till huvudinnehållet

Bird flyger vidare — lämnar Karlskoga

Publicerad:
Karlskoga Tidning-Kurirens reporter Isabelle Haglund Wigh testade Birds elsparkcykel när de etablerades i kommunen sommaren 2021. Foto: Kajsa Juslin

Elsparkcykeln Bird lämnar Karlskoga och Sverige, enligt ett pressmeddelande från företagets hemsida. Ännu är oklart när de kommer att tas bort från Karlskogas trottoarer.

Tidigare i år presenterade elsparkcykel-företaget Bird en plan över hur de skulle fortsätta att utveckla sitt företag för att kunna säkra sin ekonomiska framtid.

Som en del av planen har de gjort en inventering i de städer de har etablerat sig i för att se hur möjligheterna till utveckling ser ut, skriver företaget i ett pressmeddelande på sin hemsida, som webbtidningen Feber.se var först med att rapportera om.

Efter undersökningen har de insett att vissa marknader inte kommer att kunna bidra till vidare utveckling. Sverige, Norge och Tyskland är tre av de länder som inte uppfyller de krav som företaget anser behöver uppfyllas för att det ska gynna lönsamheten. Istället kommer de att satsa vidare i andra delar av Europa och i USA.

Drabbar Karlskoga

I pressmeddelandet skriver företaget att de har bestämt sig för att fokusera sin marknad på andra håll.

”Vi är ledsna över att inte kunna fortsätta att finnas där för de kunder som har förlitat sig på vår verksamhet”, fritt översatt från det engelska pressmeddelandet på Birds hemsida.

I pressmeddelande kan man även tolka det som att de nya lagarna för elsparkcykel i Sverige är en av anledningarna till varför företaget inte längre anser att det är tillräckligt lönsamt att finnas kvar i Sverige.

Beslutet innebär alltså att Karlskogas enda elsparkcykel-företag kommer att försvinna från kommunens gator och torg.

I dagsläget finns det inget datum för när elsparkcyklarna kommer att lämna Sveriges gator.

Artikeltaggar

ElsparkcykelTransport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.