Hoppa till huvudinnehållet

Nyblivne pappan Jeff Gal har tagit chansen: ”Väldigt glad över”

Publicerad:
Jeff Gal har startat dom fyra senaste matcherna.
Jeff Gal har startat dom fyra senaste matcherna. Foto: Adam Ihse/TT

Nybliven pappa och fjärde raka matchen från start. Det går inte att klaga på tillvaron just nu för Degerforsmålvakten Jeff Gal.

– Jag är väldigt lycklig, säger han.

Det var i tisdags som Jeff Gal och hans sambo Sandra blev föräldrar till dottern Peyton.

– Det var en helt galen upplevelse måste jag säga. Jag har aldrig känt sådana känslor tidigare. Sandra var helt otrolig, berättar Degerforsmålvakten.

Knappt två dygn senare stod han på Stora Valla redo att ta sig an IFK Göteborg.

– Jag försökte sova så bra som möjligt. Men bara känslan av att första barnet har kommit till världen gav mig en enorm energi inför matchen. Det hjälpte mig verkligen.

Gal stod för en ny imponerande insats i hans fjärde raka match från start.

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra prestation. Även om vi släppte in ett tidigt mål så svarade vi bra på det. Vi borde ha gjort ett eller två mål i första halvlek. Dom hade ingenting förutom deras mål. Defensivt gjorde vi det väldigt bra och jag är stolt över insatsen.

”Måste ta chansen”

Marginalerna i fotbollsvärlden är små. Gal fick hoppa in i bortamatchen mot AIK 18 september efter en skada på Alfie Whiteman. Sedan dess har han fått chansen från start.

– Man måste ta chansen när man får den. Det har varit tufft att stå vid sidan. Jag visste att jag skulle ta chansen när jag fick den. Det har känts bra hela säsongen och nu har jag fått spela de sista fem matcherna. Det är jag väldigt glad över.

– Jag tycker att det känns bra och självförtroendet blir bättre för varje match. Nu har vi åtta raka utan förlust och det visar på vilken stark laganda vi har.

Med tre matcher kvar att spela har Degerfors bara två poäng upp till Varberg på säker mark.

– Allt är möjligt just nu. Vi tar bara en match i taget. För två månader sedan var det tufft att ens ta en kvalplats. Nu är vi en betydligt bättre position och vi har en bra form. Kan vi fortsätta att få resultaten med oss kan vi absolut sluta på säker mark.

Utgående kontrakt

I söndagens match mot Helsingborg trycker Gal på det defensiva spelet.

– Vi måste fortsätta att vara tajta. Och när chanserna framåt kommer måste vi ta tillvara på dom. Helsingborg kommer att attackera från start så det gäller att vi är med.

Att få speltid för Gal har varit viktigt ur många synpunkter. Målvakten sitter nämligen på ett utgående kontrakt.

– Det är ingen bra position om man inte spelat några matcher. Nu har jag ändå fått visa vad jag går för. Det måste jag fortsätta göra under de tre sista matcherna. Sedan får vi se vad som händer.

Gal har inte pratat med sportchefen Patrik Werner om någon eventuell förlängning.

– Jag vet inte läget just nu. Fokus ligger på att klara kontraktet. Jag har inte tänkt så mycket på framtiden.

Degerfors reser till Helsingborg efter lördagens träning.

Hur blir det att lämna Sandra och Peyton så tätt inpå födseln?

– Det kommer att bli galet men Sandra är väldigt förstående. Det är klart att det blir tufft men det blir något extra att komma hem till.

Tränarduon Tobias Solberg och Andreas Holmberg.
Tränarduon Tobias Solberg och Andreas Holmberg. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerforstränaren Tobias Solberg inför mötet med Helsingborg:

– Det är deras sista chans och vi räknar med ett desperat lag. Även om poängen inte visar det så är det ett bra lag. Dom har kommit ut med hög energi i alla matcher. Framför allt första 20.

– Dom har individuell spets framåt i Taha Ali och Amar Muhsin. Det gäller att vi fortsätter på samma spår. Vi måste börja i rätt ände och det blir kanske en mental prövning för oss att ladda om. Släppa matchen mot IFK Göteborg där vi gjorde många bra saker. Vi måste vara här och nu.

Solberg väntar sig en anstormning från hemmalaget.

– Det vore konstigt att förvänta sig någonting annat. Dom behöver gå framåt och lär ösa direkt från start. Det gäller att vi tar oss an det på bästa sätt. Det blir en häftig match. Det ska bli kul att åka ner till en, förmodligen, väldigt fin gräsmatta.

Truppen tas ut efter lördagens träning.

Gjorde det matchavgörande målet – och dansade: ”Hyllning till ’Stisse’”Kaptenens första allsvenska DIF-mål: ”Göder självförtroendet”

Artikeltaggar

AIKBarnDegerforsDegerfors IF HerrHelsingborgIFK GöteborgJeff GalSportStora VallaTobias SolbergTräning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.