Hoppa till huvudinnehållet

Så löser RIK tränarfrågan i de sista matcherna: ”Det blir en intern lösning”

Publicerad:
Klubbsymbolen och tidigare allsvenske spelaren Kicki Ingvarsson är en av personerna som kommer att ställa upp som tränare i de sista tre matcherna i elitettan. (Arkivbild) Foto: Dennis Pavlovic

Kicki Ingvarsson, Hanna Sahlén och Jenny Tropp kommer att stötta upp RIK:s befintliga ledarstab i de tre sista matcherna.

– Det viktiga är att hålla ihop det sista tre matcherna, säger Kristin Adamsson i styrelsen.

RIK Karlskoga och tränaren Henrik Blennmark satt i måndags ner och diskuterade en eventuell förlängning av samarbetet.

– Vi kom väl gemensamt fram till att vi inte kunde förlänga. Henrik valde då att kliva av direkt och ge oss utrymme att börja titta på nästa säsong. Det var inte dramatiskt. Vi hade hoppats hitta lösningar, men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig, säger Kristin Adamsson i styrelsen.

Såg ni också positivt på att Henrik skulle lämna direkt?

– Positivt och positivt... Det kan jag väl inte säga. Det hade varit skönt om han hade varit kvar hela säsongen, men vi respekterade hans beslut, säger Adamsson.

Kristin Adamsson till höger om ordförande Ulrica Hyvönen.
Kristin Adamsson till höger om ordförande Ulrica Hyvönen. Foto: Dennis Pavlovic

Klubbledningen kommer att påbörja sin tränarrekrytering inför 2023 inom kort.

– Vi ska sätta oss och kolla på vad vi vill ha in nästa år. Vi vill bygga lite långsiktigt och ska ta tag i spelarsidan också. De måste också veta hur vi tänker framåt och vad vi vill.

I väntan på en ny tränare kommer föreningen att lösa tränarfrågan i de sista tre matcherna i elitettan internt.

Kicki Ingvarsson, Hanna Sahlén och Jenny Tropp har redan ställt upp och stöttat Blennmark under höstsäsongen.

Klubbsymbolerna kommer nu att stötta upp även under säsongsavslutningen och komplettera den befintliga ledarstaben: Julia Lindén (målvaktstränare), Elin Palonen (lagledare), Emelie Ahlin (fysioterapeut och fystränare) och Christian Karlsson (materialförvaltare).

– Det blir ett gäng som hjälps åt. Det viktiga är att hålla ihop det sista tre matcherna och få tjejerna att tycka att fotbollen är kul – och få ett bra avslut på säsongen ihop.

”Känns ju skittråkigt”

Henrik Blennmark blev RIK-tränare nummer tre att hoppa av den här säsongen.

Mattias Ahlberg valde att lämna i slutet av juli. Han trodde inte på lösningen att han och Marcus Puranen skulle gå från att ha delat huvudansvar till att bli assisterande till nye huvudtränaren Blennmark.

Puranen valde att testa rollen som assisterande, men lämnade på grund av motivationsbrist drygt tre veckor senare.

Blennmark har inte haft någon uttalad assisterande tränare sedan dess.

– Vi önskar ju att vi hade sett likadant på förändringarna. Vi har tappat tränare och det känns ju skittråkigt – så är det ju.

Hur ser du att det här har påverkat spelarna?

– Det påverkar väl alltid med förändringar. Klart det har påverkat, rört till och så. Men jag tycker tjejerna har hållit ihop det bra.

– Jag tycker absolut att de (spelarna) ska vara nöjda trots att resultaten kanske inte har gått som man har velat. De har jobbat på.

Avslutningen

RIK spelar härnäst hemma mot tabellfyran Alingsås FC United på söndagseftermiddagen.

Därefter återstår två matcher, borta mot Jitex och hemma mot Sundsvall, innan elitettan är till ända.

RIK åkte definitivt ur serien, Sveriges näst högsta, förra söndagen då laget föll med 0–2 borta mot Bromölla.

RIK kommer att sluta sist eller näst sist beroende på resultaten i de tre sista matcherna.

– Det har varit en lärosäsong för alla och vi får sätta oss och summera när säsongen är slut. Nu ska vi bara fokusera på att göra ett bra avslut.

RIK och tränaren har gått skilda vägar: ”Det var det rätta”

Artikeltaggar

Alingsås FCBeslutBromöllaEkonomiFotbollHanna SahlénHenrik BlennmarkJenny TroppMarcus PuranenMattias AhlbergRIK KarlskogaStyrelserSundsvallUnited

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.